sursa foto:  news.ro

Se schimbă radical ceea ce se știa până acum! Anunțul făcut de către Raed Arafat

Având în vedere că suntem într-o perioadă de vid legislativ în care persoanele nu mai pot fi obligate să stea în carantină sau izolare, Guvernul Orban lucrează la o lege pentru a face din nou obligatorii aceste măsuri.

Șeful Departamentul pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, luni, ce definiții vor avea „izolarea” și „carantina” în noua lege.

Carantina, de acum încolo, se va referi la persoane sănătoase, care au fost expuse și pot fi în stare de incubare.

Izolare constă în separarea fizică a persoanelor bolnave, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicarea de tratamente. Aici se vorbește de internare, izolarea poate avea loc și la domiciliu dacă capacitatea de internarea e depășită.

Carantinarea persoanelor care vin din alte țări se face de Ministerul Sănătății, prin stabilirea procedurilor. Prefecturile pot dispune, prin DSP-uri, carantinarea unor zone însă nu se face fără factorul medical”, a explicat Arafat, conform Știripesurse.ro.

Declarațiile lui Raed Arafat vin în contextul în care, prin decizia Curții Constituționale a României, izolarea, carantinarea și internarea forțată în spital a bolnavilor cu coronavirus au fost declarate neconstituționale, iar acum sunt simple recomandări ale autorităților.

Vezi și

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea rebranduire a Poliției Române! Au fost trimise în misiune!

Situație dezastruoasă în interiorul DNA. Este pe cale de a se prăbuși bastionul împotriva corupției din România?

Mega-lovitură! Contracte cu dedicație pentru ‘băieții deștepți’ din PNL

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare