sursa foto:  facebook

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu: Cum arată radiografia unui fake news?

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, fost preşedinte al Comitetului de coordonare a vaccinării, a transmis luni seară pe pagina sa de facebook că în urma publicării de anumite persoane a fake news-ului “Certificatul COVID-19 poate fi prelungit astăzi până la ora 00.00.”, transmis în ultimele zile, au determinat 300.000 de persoane să-și reemită certificatele verzi. 

 

 

 

„Cum arată radiografia unui fake news?
Care îi este impactul? ⁉️

Imaginea de mai jos ilustrează perfect impactul mesajelor pe care foarte mulți dintre noi le-am primit.

Mesajele transmise în ultimele zile au determinat 300.000 de persoane să-și reemită certificatele verzi. În numai două zile! În acest caz, acțiunea declanșată a fost una nedăunătoare subiecților.

Până în 25 Iulie, media numărului de certificate emise atingea 2.100 solicitări. În urma propagării extrem de rapide a respectivului mesaj, prin care se sugerează că există un termen limită pentru emiterea certificatelor de vaccinare, peste300.000 persoane (peste 130.000 în data de 28.07. și peste 170.000 pe 29.07) au solicitat și generat documentul care atestă vaccinarea.

Rezultatul fake news-ului? Îngrijorarea populației și incercarea de a destabiliza platforma de emitere a certificatelor. În doar două zile, numărul solicitărilor a crescut cu 6500% și 8500%.

Din fericire, fake news-ul a putut fi demontat ușor și printr-o comunicare foarte intensă și bine organizată, desfășurată pe parcursul a câteva ore, situația a revenit la normalitate.

De data asta a fost vorbva despre certificate Covid. Acum câteva saptamâni, însă, societatea românească a fost supusă unui fake news care viza așa-zisa criză a combustibilului, care a generat panică”, a transmis Andrei Baciu pe facebook

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare