sursa foto:  psnews.ro

Secretarul general al Guvernului: ‘Sub nicio formă nu a fost nicio discuție privind amânare reformei pensiilor speciale, jalon în PNRR’

Secretarul general al Guvernului Marian Neacşu a declarat că sub nicio formă nu a existat vreo discuţie la nivelul Executivului sau în coaliţiei de a fi amânată reforma pensiilor speciale, jalon în PNRR.

 

Marian Neacşu a precizat că ”Nu s-a pus problema de a renunţa la vreun euro din cererea de plată care urmează”.

Sub nicio formă. Aşa cum bine cunoaşteţi, în cererea de plată numărul 3 se găşeşte ca jalon, ca reformă şi sistemul de echilibrare a pensiilor speciale, urmând ca la cererea de plată următoare să se ia în calcul şi reaşezarea sistemului de pensii. În niciun fel de discuţie, nici la nivel guvernamental, nici la nivelul coaliţie, nu s-a pus problema de a renunţa la vreun euro din cererea de plată care urmează.

”S-a decis ca la nivelul coaliţiei să se funcţioneze exact ca la adoptarea în Guvern a legilor Educaţiei”

Din această perspectivă, probabil că domnul preşedinte Ciolacu va spune mai mult, eu cunosc că s-a decis ca la nivelul coaliţiei să se funcţioneze exact ca la adoptarea în Guvern a legilor Educaţiei, cu colective de lucru din partea celor trei partide care compun coaliţia, în coordonarea domnului ministru al Muncii Marius Budăi şi, din câte ştiu, în cursul acestei săptămâni, cred că joi a avut şi prima întâlnire de lucru a acestui Comitet”, a afirmat Marian Neacşu, întrebat despre faptul că în spaţiul public a apărut informaţia, pe surse, potrivit căreia Guvernul ar intenţiona să abandoneze reforma pensiilor, cu riscul ca România să piardă banii din PNRR, conform news.ro.

Chestionat acelaşi lucru, liderul PSD Marcel Ciolacu a răspuns: „Ştiţi cât de mult vă respect şi respect şi presa. Îmi cer scuze, sursa nu a fost una bună de data aceasta”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare