sursa foto:  rador.ro

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg: Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană, inclusiv de muniţie

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că Ucraina are nevoie urgentă de apărare aeriană, inclusiv de muniţie, piese de schimb şi întreţinere pentru sistemele pe care armata ucraineană le are deja.

 

 

Stoltenberg spune de asemenea, că Ucraina are nevoie de multe tipuri diferite de sprijin.

Jens Stoltenberg a declarat că războiul, care a intrat în cel de-al doilea an, este un „război de uzură”, dar nu a ajuns într-un impas, având în vedere câştigurile pe care Ucraina le-a obţinut cu o contraofensivă pe care a început-o în iunie în încercarea de a-şi recupera teritoriul ocupat de forţele ruseşti.

„Dacă vrem să punem capăt războiului, dacă vrem o pace justă şi durabilă, atunci sprijinul militar acordat Ucrainei este calea corectă”, a declarat Stoltenberg într-un interviu acordat în timp ce se afla la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

„Există o nevoie urgentă de apărare aeriană, nu doar de sisteme noi, ci şi de muniţie, întreţinere, piese de schimb. Vedem că apărarea aeriană salvează vieţi în fiecare zi în Ucraina şi trebuie să susţinem sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei”, a pledat secretarul general al NATO.

El a făcut aceste comentarii după ce un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat declarase mai devreme marţi că întărirea apărării aeriene a Ucrainei este esenţială, inclusiv pentru a proteja infrastructura critică pe măsură ce vine iarna.

Stoltenberg a refuzat să spună câte runde de muniţii pot livra aliaţii NATO Ucrainei în fiecare an sau când anume vor fi livrate F-16 către Kiev.

„Aliaţii lucrează din greu pentru a-i antrena (pe piloţii de F-16) cât mai repede posibil”, a spus el. „Importanţa avioanelor F-16 este, de asemenea, că transmite un mesaj de sprijin pe termen lung şi durabil”, a subliniat el, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare