sursa foto:  evz.ro

Secretarul general al PSD iese la atac: ‘După mai bine de doi ani de guvernare liberală, realitatea nu ne arată, din păcate, o Românie educată, ci doar una abandonată. Abandonul școlar este în creștere’

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi că după mai mult de doi ani de guvernare liberală „realitatea nu ne arată” o Românie educată, „ci doar una abandonată”, iar proiectul preşedintelui Klaus Iohannis – „România educată” – este „un nou exerciţiu de imagine”.

„Preşedintele Iohannis, trezit din adormire de scandalurile din PNL, ne-a servit ieri un nou exerciţiu de imagine. De mână cu Cîţu la Guvern şi ambalând iar eterna promisiune a unei noi Românii Educate, aceasta este imaginea crizei prezidenţiale de viziune şi soluţii concrete. Încearcă să acopere răsunătorul eşec al vaccinării şi gălăgia alegerilor interne din PNL. După mai bine de doi ani de guvernare liberală, realitatea nu ne arată, din păcate, o Românie educată, ci doar una abandonată. Iohannis este, totuşi, acelaşi preşedinte care, împreună cu Guvernul lui, au ales să nu dubleze alocaţiile copiilor. Abandonul şcolar este în creştere.

Au îngheţat salariile profesorilor, au închis şcolile. I-au obligat pe copii să stea acasă cu ochii în calculatoare, doar pentru a nu se complica să găsească soluţii pentru o educaţie normală în pandemie. Astăzi, după cum susţin sindicatele, există riscul ca profesorilor să li se plătească banii de concediu abia după începerea anului şcolar 2021-2022. Aşa arată România educată de liberali”, a spus Stănescu, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Acesta a adăugat că Iohannis „şi-a construit un cult al personalităţii” în raportul „România educată”, „document care este plin de fotografii cu el”.

„Un mare album foto pentru posteritate. Nu a zis că este un proiect transpartinic? Pentru ca Partidul Social Democrat să considere acest demers unul serios este necesar şi obligatoriu ca preşedintele Iohannis şi Guvernul Cîţu să aloce la rectificarea bugetară bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Ar fi o minimă dovadă de bună credinţă, că liberalii sunt capabili să înţeleagă că, în primul rând, educaţia nu se poate face cu copii care se culcă cu burta goală”, a mai afirmat Stănescu, informează agerpres.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare