sursa foto:  apuseni.info

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, dezvăluie cine sunt persoanele fizice care vor fi controlate de la 1 iulie: Peste 97% sunt persoane care sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale

Lucian Ovidiu Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a dat detalii despre persoanele fizice care vor fi controlate de la 1 iulie.

Heiuș a afirmat că, deși a evitat să se uite la numele și la profesia persoanelor vizate de valul de controale, peste 97% sunt asociați sau acționari la diferite societăți comerciale.

„ANAF-ul desfășoară controale pe multe segmente. Tot pe lunile iulie-august vor intră în control 135 de mari contribuabili, firme care sunt administrate de Direcția Generală a Marilor Contribuabili”, a afirmat Lucian Heiuș, la Antena 3.

„Cele mai multe discuții au fost legate de controalele veniturilor persoanelor fizice. Lucru pe care Fiscul din orice țară din lume îl face. În România legislația a fost implementată în 2011. S-au făcut controale și în acești ani, dar mai timid.

Începând cu luna iulie, deja am semnat ordine de mutare sau detașare a inspectorilor de la alte structuri către Direcția Generală de Control al Averilor.

Eu am evitat să văd și numele și profesia celor care urmează să fie controlați. În schimb am observat că undeva peste 97% sunt persoane care sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale. Ceea ce mă determina să spun că majoritatea acestor bani provin din evaziune fiscală.

Pot primi un aviz de inspecție fiscală. Vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a completă o declarație de patrimoniu. Pot veni și cu alte înscrisuri că să dovedească de unde au sumele de bani”, a mai declarat Heiuș.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare