Șeful de cabinet al lui Corneliu Coposu îl desființează pe Mihai Șora: Pe vremea când unii ‘sufereau pentru libertate’, alții erau uciși

Primul și ultimul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu a reacționat pe pagina de socializare cu privire la clipul realizat de Mihai Șora pentru eMag.

Ion Andrei Gherasim, omul care a stat în umbra lui Corneliu Coposu și nepot al lui Ilie Lazăr, cel mai tânăr semnatar al actului Unirii și fruntaș al PNȚ, atacă subiectul momentului.

Concret, Gherasim susține că „pe vremea când unii ‘sufereau pentru libertate’, alții erau uciși și aruncați într-o groapă comună, zidiți în celulă și izolați timp de 8 ani, călcați în picioare, bătuți până la moarte și lăsați într-o baltă de sânge fără asistență medicală timp de 72 de zile.

„Pe vremea când unii „sufereau pentru libertate”, alții erau uciși și aruncați într-o groapă comună(IULIU MANIU), zidiți în celulă și izolați timp de 8 ani de zile(CORNELIU COPOSU), călcați în picioare, bătuți până la moarte și lăsați într-o baltă de sânge fără asistență medicală timp de 72 de zile(ILIE LAZĂR)
LIBERTATEA nu e doar un simplu cuvânt, un slogan folosit pentru a spăla conștiințe și a promova o …ordine nouă, ci un simbol și un sens al existenței unui popor, care a știut mereu ce înseamnă lupta și sacrificiul pentru un ideal sfânt”, spune Ion Andrei Gherasim.

Criticat pentru postarea sa privitoare la Mihai Șora, fostul șef de cabinet al lui Corneliu Coposu a replicat: „cunosc prea multe despre istoria recentă(ultimii 30 de ani) și cea din ultimii 74 de ani, din surse , zic eu, destul de credibile: Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Ilie Lazăr, Ticu Dumitrescu, Părintele Voicescu(ortodox) Părintele Eugen Popa(greco-catolic) și muuuulți alți. Nu a venit încă momentul să spun tot ceea ce știu. Vă rog frumos să mă credeți pe cuvânt când vă spun că……tăcerea e de aur….din când în când”.

Cartea de vizită a lui Ion Andrei Gherasim

Data şi locul naşterii: 26 martie 1970, Cluj-Napoca

Studiile şi cariera:

– 1976-1984: Şcoala nr 15 Cluj (viitorul Liceu de Ştiinţe ale Naturii).

– 1984-1988: Liceul de filologie-istorie „Ady Şincai“, în prezent Colegiul „Gheorghe Şincai“.

– Pe data de 26 decembrie 1990, a devenit şeful de cabinet şi secretarul personal al preşedintelui PNŢCD, Corneliu Coposu.

– 1991-1995: a studiat la Institut d’Etudes Politiques din Grenoble, Franţa.

– Iunie 1995-11 noiembrie 1995: a fost şeful de cabinet al lui Corneliu Coposu.

– Decembrie 1995 – august 1996: consilierul pe politică externă al preşedintelui PNŢCD, Ion Diaconescu.

– În ianuarie 1996, la congresul PNŢCD, a fost ales ca membru supleant în conducerea centrală a partidului, fiind cel mai tânăr membru al conducerii PNŢCD.

– La alegerile legislative din noiembrie 1996, a candidat din partea CDR (PNŢCD) pe listele electorale din judeţul Braşov, fiind ales deputat.

– 1996-2000: membru al comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, membru al Adunării Internaţionale a parlamentarilor francofoni şi vicepreşedinte al Grupului de prietenie România-Canada.

– În 2001, timp de şapte luni, a fost director teritorial al televiziunii Tele 7ABC.

– 2002-2005: consilier pe politică internă al Excelenţei Sale, ambasadorul Portugaliei, Zosimo Da Silva.

– 2005-2010: a lucrat în domeniul serviciilor de interim în construcţii pentru firme din Franţa care lucrau în România.

– 2006-2010: licenţiat în Drept la Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din Bucureşti.

– 2010-2013: coordonator regional Bucureşti-Ilfov al unui proiect european destinat persoanelor diagnosticate cu cancer.

– În 2014 a fost numit de către Consiliul Director al Fundaţiei Corneliu Coposu coordonator al evenimentelor anului centenar Coposu (1914-2014). Din iunie 2014, a fost numit director executiv al Fundaţiei Coposu, iar din noiembrie 2017, a devenit preşedinte executiv.

Vezi și

Atenție, șoferi! Se dau amenzi usturătoare

SURSE Lovitură pentru Guvernul Dăncilă! Schema Kovesi-Iohannis-Birchall

Vești mari! Statul dă bani pentru majorarea salariilor- Cine sunt angajații norocoși

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare