sursa foto:  psnews.ro

Șeful ‘Doi și-un sfert’ a fost avansat pentru al doilea an consecutiv! Deține un conac pentru care socrul său a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție

Șeful Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), fostul serviciu de informații „Doi și-un sfert” al MAI, generalul de brigadă cu o stea Tiberiu Silviu Dumitrache a fost avansat la gradul de general-maior cu două stele astăzi. Decretul a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Acesta este al doilea an consecutiv în care Dumitrache a fost avansat. El a fost avansat în 2020 de la colonel la general de brigadă cu o stea, iar anul acesta a fost înaintat  de la general de brigadă cu o stea la general-maior cu două stele. Tiberiu Silviu Dumitrache  este ginerele fostului lider sindical Liviu Luca, condamnat la 10 de ani de închisoare pentru fapte de corupție, într-un dosar în care a fost condamnat și Sorin Ovidiu Vântu.

În primăvară, Libertatea a arătat cum conacul pentru care sindicalistului Liviu Luca, omul lui Sorin Ovidiu Vântu, a fost trimis în judecată pentru corupție, a fost trecut pe numele copiilor ginerelui său, Tiberiu Dumitrache, acum ajuns general. Altfel spus, șeful DGPI are în patrimoniu o proprietate, cu conac, piscină olimpică și heliport, pentru care socrul generalului a fost trimis în judecată de DIICOT, scrie Libertatea.

Vezi și Fostul coleg de liceu al ministrului Bode, ‘uns’ chestor cu ocazia Zilei Naționale a României! Decretul semnat de Klaus Iohannis

Șeful serviciului secret al MAI are în declarația de avere conacul sindicalistului Liviu Luca, judecat pentru că l-a făcut din bani furați!

Sursa foto: Libertatea.ro

Dumitrache a devenit șef plin la „Doi și-un sfert”, după ce a fost singurul candidat din concurs

Din august 2021, Dumitrache a ajuns șef plin la „Doi și-un sfert”, el conducând serviciul din ianuarie 2020, când a fost împuternicit la șefia instituției.

Zilele trecute, generalul Tiberiu Silviu Dumitrache a câștigat concursul pentru șefia Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), urmașa fostei unități 0215 – fostul serviciu de informații „Doi și-un sfert”. Dumitrache, împuternicit șef la DGPI în ianuarie 2020, a fost singurul candidat intrat în concurs. Astfel, Se confirmă informația publicată de Bugetul.ro în decembrie 2020. La vremea respectivă, în Sistem, se vorbea că zarurile sunt deja aruncate și că Tiberiu Silviu Dumitrache ar urma să fie șef plin la DGPI.

„Surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că la concurs s-a înscris și actual șef al DGPI, generalul de brigadă Tiberiu Silviu Dumitrache, ceea ce în Sistem a dat naștere la o serie de controverse, anume că jocurile ar fi deja făcute în privința câștigătorului”, scria Bugetul.ro la 18 decembrie 2020. În cele din urmă, concursul din iarnă a fost amânat. Iată că, după concursul din 5 august, Dumitrache a devenit șef plin la DGPI”, am scris, la 10 august 2021, AICI.

Vezi și Se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Discuțiile din Sistem s-au adeverit: Generalul Tiberiu Silviu Dumitrache, șef plin la ‘Doi și-un sfert’!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare