sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

SENZAȚIONAL! Legăturile președintelui Iohannis cu CARNAGIUL din Ialomița

La finalul săptămânii trecute, președintele Klaus Iohannis acuza guvernarea PSD de ”nepăsare criminală” în ceea ce privește infrastructura rutieră a României, lucru care ar fi condus inclusiv la tragedia din județul Ialomița produsă în acea dimineață, în urma căreia 10 persoane și-au pierdut viața.

Această afirmație dură a președintelui a fost rapid ironizată de unii jurnaliști și politicieni, fiind catalogată drept o mișcare electorală cinică, întrucât șeful statului folosea un accident punctual pentru a-și ataca politic principalii săi adversari.

Astfel o parte a media a și semnalat că dincolo de absurdul afirmației în sine, aceasta a fost chiar împotriva intereselor opoziției de azi și ale PNL. Asta pentru că, fără să vrea, președintele le-a amintit tuturor că din aproximativ 30 de ani, timp de 25 de ani la Ministerul Transporturilor s-au aflat miniștri ai partidelor de dreapta și chiar mai mulți liberali, printre care și însuși Ludovic Orban, preferatul premier al lui Klaus Iohannis.

Graba președintelui pentru un atac electoral asupra PSD are un și mai mare efect de bumerang asupra sa, nu doar asupra PNL. Astfel,  legăturile lui Klaus Iohannis cu acest caz nu se limitează doar la atacuri politice, președintele având, de-a lungul timpului, relații apropiate chiar cu patronul firmei de transport în proprietatea căreia se afla TIR-ul care a provocat accidentul rutier. Este vorba despre Marinică Cazacu, fostul președinte PNL Ialomița, care în 2008 a fost trimis în judecată de DNA pentru afaceri ilegale cu retrocedări de terenuri, pagubele aduse statului fiind de peste 6 milioane de euro. În 2016, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Klaus Iohannis alături de Marinică Cazacu; Sursa foto: obiectiv.net;

Potrivit surselor noastre, Marinică Cazacu, fost parlamentar și prefect de Ialomița, controlează firma de transport Bob TRANS prin intermediul surorii sale, care apare în acte ca acționar unic al societății.

Având în vedere legăturile directe cei doi, credibilitatea declarațiilor președintelui, prin care încearcă să arunce vina asupra Guvernului pentru tragedia din Ialomița, ridică serioase semne de întrebare.

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare