sursa foto:  thedefensepost.com

Siguranța Uniunii Europene ar putea întâmpina dificultăți? Germania nu își va îndeplini probabil obiectivul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin a declarat că Germania nu îşi va îndeplini probabil obiectivul de a cheltui 2% din PIB pentru apărare în acest an şi rămâne de văzut dacă va reuşi să facă acest lucru anul viitor.

Berlinul vrea să atingă obiectivul în această perioadă legislativă, a declarat purtătorul de cuvânt într-o conferinţă de presă regulată a guvernului, citat de Reuters.

Cancelarul Olaf Scholz nu a luat încă o poziţie cu privire la discuţiile privind creşterea ţintei de cheltuieli de 2% din PIB a NATO, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Este adevărat că probabil nu vom atinge ţinta de 2% din PIB anul acesta, există diverşi indicatori care joacă un rol în acest sens, chiar şi pentru anul viitor problema este deschisă în acest moment”, a spus acesta, informează news.ro.

Vezi și:

Cancelarul Olaf Scholz: ‘Germanii intenționează să devină garantul securității europene, după cum așteaptă aliații noștri să fim, un creator de punți în cadrul UE și un avocat în favoarea unor soluții multilaterale la probleme globale’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare