sursa foto:  ziuaconstanta.ro

Situație dezastruoasă: ANAF a făcut publică situația angajatorilor care nu au plătit asigurările sociale-Sumă colosală

Situație cu adevărat dezastruoasă. ANAF a făcut publică, marți, situația angajatorilor cu datorii la plata asigurărilor sociale. Deși trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat a iscat foarte multe comentarii, măsura ar putea fi foarte utilă, având în vedere faptul că situația angajatorilor cu datorii este una fără margini.

Potrivit b1.ro, din totalul de 583.170 de angajatori, persoane fizice sau juridice din România, 157.798 de angajatori au restanțe de 15,99 miliarde lei în contul contribuțiilor sociale obligatorii pentru pensii, sănătate și șomaj, conform declarațiilor fiscale, a deciziilor de impunere și a deciziilor de calcul accesorii și obligații fiscale suplimentare emise de ANAF.

Din informațiile declarate în Formularul 112 reiese că la data de 30 septembrie 2017 acești contribuabili aveau 2.076.097 de angajați.

Dintre cei 157.798 de angajatori cu datorii la plata obligațiilor de asigurări sociale, 155.102 au capital privat, iar 2.696 au capital de stat sau majoritar de stat. Totodata, 7.237 de angajatori din totalul menționat anterior se află în insolvență.

Vezi și Ascensiune militară FULMINANTĂ a Principelui Radu Duda de Hohenzollern! Cum a ajuns un actor să fie COLONEL al Armatei Române

Agenția Națională de Administrare Fiscală întreprinde demersurile legale de executare silită pentru recuperarea tuturor restanțelor la bugetul de stat. Facem mențiunea că pentru contribuabilii în insolvență sau faliment dreptul ANAF de executare silită este suspendat prin efectul Legii nr. 85/2014, cu modificările și completările ulterioare.

Vezi și Mesaj EXPLOZIV al comisarului Traian Berbeceanu pentru cei care fac Legile Justiției! Cum a ajuns să primească jumătate din salariu

De asemenea, ANAF susține reincriminarea faptei de reținere la sursă și nevirare a contribuțiilor sociale, pentru a reduce și simplifica obligațiile de declarare și plată pentru persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator.

Recent, Digi24.ro a prezentat Top 20 datornici. După cum se poate observa, cele mai multe companii cu restanțe uriașe activează în sectorul minier. Citește Grijă mare angajați! Acestea sunt companiile care nu v-au achitat contribuțiile sociale la stat

 

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.