sursa foto:  romaniatv

Solicitare către Guvernul Orban, în privința evoluției epidemiei de coronavirus! Ce li se cere autorităților să facă zilnic

Alianța pentru Unirea Românilor, prezidată de unionistul George Simion, îi solicită Guvernului Ludovic Orban să facă mai multe informații publice, zilnic.

Astfel, Executivul liberal ar urma să recâștige încrederea românilor cu privire la pandemia de SARS-CoV-2.

Creșterea gradului de neîncredere al cetățenilor în autorități este cauzată de faptul că guvernul Orban a acționat inconsecvent, incompetent pe alocuri și total netransparent. S-au luat măsuri asupra cărora s-a revenit peste noapte, s-a aplicat dublu standard (vezi cazul muncitorilor sezonieri) s-a marșat foarte mult în comunicarea publică pe înfricoșarea oamenilor și mai puțin pe responsabilizarea lor.

Încrederea între guvernați și guvernanți este esențială într-o societate democratică. AUR consideră că recâștigarea încrederii între cetățeni și autorități se poate face prin transparență și un discurs public care să nu pună accentul pe frică și sancțiune, ci pe responsabilitatea pe care o avem fiecare din noi ca cetățeni în protejarea celor din jurul nostru.

AUR cere autorităților ca în comunicările zilnice privind evoluția epidemiei de SARS-Cov-2 în România să fie incluse următoarele informații:

Defalcarea numărului de teste astfel: persoane testate pentru prima dată, respectiv retestări;
Situația persoanelor confirmate pozitiv: câte sunt în izolare la domiciliu, câte internate, câte refuză internarea;
Situația celor confirmați pozitiv: câte cazuri sunt asimptomatice, câte au manifestări ușoare, câte cazuri sunt grave;
Gradul de ocupare al secțiilor ATI per total, adică raport între total paturi de terapie intensivă existente în România și numărul de paturi ocupate cu pacienți având COVID-19.

AUR solicită tuturor cetățenilor României să manifeste responsabilitate față de semeni, să respecte prevederile legale cu privire la prevenirea și combaterea virusului și să nu se lase angrenați în acțiuni manipulatorii sau să alimenteze discursul urii față de cei care au alte opinii cu privire la modul de gestionare a epidemiei.”, transmite AUR.

Vezi și

EXCLUSIV Avem dovada! Poliția a mințit (document)

Destăinuirile unui medic despre sistemul medical: ‘Când murea cineva, foaia de observație era falsificată imediat. Virusul a venit peste noi ca un tsunami’

Venituri uriașe pentru Mugur Isărescu! La cât a ajuns pensia acestuia

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare