sursa foto:  stiripesurse.ro

Sorin Cîmpeanu anunță că tot mai mulți profesori își doresc să se vaccineze: ‘Creșterile au fost mult mai mari decât eu, personal, mă așteptam’

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță că 6.000 de angajați din sistemul de educație s-au vaccinat deja. Acesta mai precizează  că numărul celor care se arată dispuși să se vaccinare a crescut peste așteptările sale.

„Pot să vă dau în premieră situaţia reală pe care am văzut-o în urmă cu o oră. Există un număr de 47% cadre didactice din învăţământul preuniversitar care sunt înscrise în platformă. 31% din totalul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, adică 60.000 de cadre didactice sunt deja programate, la nivelul personalului didactic auxiliar există un procent de 50% deja doar pentru învăţământul preuniversitar, care sunt deja înscrise în platformă. Dintre acestea care sunt înscrise în platformă, 34% sunt deja programate. Şi personalul didactic are de asemenea nişte cifre încurajatoare”, a afirmat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Antena 3.

El a menţionat că 6.000 de angajaţi din Educaţie s-au imunizat deja.

 

„Faţă de ultima raportare care ne-a arătat că 168.000 de angajaţi ai sistemului naţional de învăţământ – 45% în sistemul preuniversitar şi 60% în sistemul universitar – creşterile au fost mult mai mari decât eu, personal, mă aşteptam. Adică, mai exact, mult mai mulţi zilnic s-au adăugat cu privire la disponibilitatea de vaccinare, mai mult decât atât au fost planificaţi pentru vaccinare, mai mult decât atât, un număr de 6.000 de angajaţi din învăţământ s-au şi vaccinat deja”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.
El a menţionat că are „garanţia” din partea coordonatorului campaniei naţionale de vaccinare cu privire la faptul că angajaţii din învăţământ vor avea prioritate la vaccinare înainte de 8 februarie, fără a afecta programările deja existente, conform news.ro.

Citește și:

Lovitură pentru locuitorii din Sectorul 1! Clotilde Armand vrea să crească de 8 ori această taxă! Proiectul aflat în dezbatere până în această săptămână

Doctorul Răzvan Constantinescu, jignit la magazin: ‘Nu-l serviți pe boul ăsta dacă nu are mască! Și mai e și medic!’

Kaufland provoacă un cutremur în piața supermarketurilor! A început marea vaccinare a angajaților

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare