sursa foto:  adevarul.ro

Sorina Matei oferă ultimele informații despre dosarul lui Dan Barna: ‘DNA a redeschis abia săptămâna trecută’

Jurnalista Sorina Matei a făcut o dezvăluire de proporții pe pagina de socializare.

Realizatoarea B1 TV anunță că Direcția Națională Anticorupție a redeschis luni, 28 octombrie 2019, „dosarul proiectelor lui Dan Barna”, la două săptămâni după publicarea anchetei RISE Project, care l-a vizat pe șeful USR.

„Exclusivitate. DNA a redeschis abia săptămâna trecută, luni, 28 octombrie 2019, “dosarul proiectelor lui Dan Barna”, adjuncta DNA, Mădălina Scarlat, infirmând în întregime a doua ordonanţă de clasare a DNA Alba în dosar, desfiinţând în totalitate soluţia de clasare dată de DNA Alba, redeschizând dosarul şi dispunând reluarea urmăririi penale.

DNA susţine că:
?DNA, prin procurorul şef, Nistor Călin, a dispus examinarea din oficiu a ambelor soluţii de clasare date de DNA Alba în dosarul proiectelor lui Dan Barna
?La 2 săptămâni după publicarea anchetei de către R.Project şi apariţia pe 21 octombrie 2019 a unor informaţii nereale pe surse, abia pe 28 octombrie 2019, adică săptămâna trecută- ziua de luni, DNA, prin procurorul şef adjunct, Mădălina Scarlat, a dispus infirmarea în întregime a celei de-a doua ordonanţă de clasare în dosarul proiectelor lui Dan Barna (dosarul disjuns din 171/P/2019), a desfiinţat în întregime soluţia clasării dată de DNA Alba, a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosar şi reluarea urmăririi penale în această cauză.
?Cauza în care a fost reluată urmărirea penală în dosarul proiectelor lui Dan Barna (dosarul disjuns din 171/P/2019), deocamdată cu privire la faptă/in rem, se află în lucru la DNA Central, fiind preluată de la DNA Alba.
?Pentru că abia de săptămâna trecută este efectuată deocamdată urmărirea penală in rem, firma lui Barna şi a soţiei acestuia, Grupul de Consultanţă pentru Dezvolare DCG SRL nu are calitate de suspect sau inculpat în speţă încă.
⚫️ DLAF a comunicat oficial săptămâna trecută că a început acum 5 luni controlul pe unul dintre proiectele lui Barna iar ulterior a dispus verificări pe alte proiecte ale lui Barna. Controalele/ verificările DLAF nu s-au încheiat. Până săptămâna trecută, DNA nu solicitase niciun document de la DLAF”, dezvăluie Sorina Matei.

Vezi și Alertă pentru șoferi! De la 1 noiembrie 2019, se aplică Ordonanța de Urgență a Guvernului Dăncilă

EXCLUSIV ‘Cine ești, băi, căc*tule?’ – Dumitru Coarnă ne-a dezvăluit cum l-a insultat polițistul local pe agentul de la Rutieră

Ordin din spatele ușilor închise! Prețul pentru cel de-al doilea mandat: Klaus Iohannis ar urma să-i execute pe șefii SRI și SPP

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare