sursa foto:  capital.ro

SPECTACULOS! Care este stațiunea din România cu cel mai PUR aer din țară

La o altitudine de 900 de metri se găsește localitatea cu cel mai pur aer din România. Aici, turiștii au parte și de munte, dar și de „mare”. Ei pot face plajă, pe malul apei amenajată cu umbrele şi şezlonguri, baie în lac, caiac, pescuit, alpinism sau ciclism montan.

Localitatea Colibiţa este un sat de munte aşezat pe Valea Bistriţei, între Munţii Călimani şi Munţii Bârgău, facând parte din comuna Bistriţa Bârgăului, la vreo 7 km de aceasta, şi la aproape 50 de km de reşedinţa judeţului Bistriţa-Năsăud, municipiul Bistriţa, oraş medieval cu prima atestare documentară de acum vreo 746 de ani. Distanţa se parcurge, din oraş, în aproximativ 45 de minute, informează capital.ro.

Colibița este poarta de intrare în Munții Călimani. Începând cu anul 1923, aceasta a funcţionat ca staţiune balneo-climaterică până în 1975. Apoi, construcţiile s-au degradat.

Cercetătorii au descoperit că, la Colibița, este cel mai pur aer din ţară, fiind la fel de bogat în ozon ca aerul din Alpi. Aici se pot trata cei care suferă de afecţiuni pulmonare.

Vezi și Fabulos! Ce salariu are Gabriela Cristea la Kanal D

Atenție! Cine e „Nepotul de aur” al lui Tudor Postelnicu, fostul șef al Securității, și ce avere imensă are

Atenție! Cum puteți sancționa taximetriștii care refuză cursa la cererea dumneavoastră

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare