sursa foto:  antena3.ro

Atenție! Cum puteți sancționa taximetriștii care refuză cursa la cererea dumneavoastră

Cu siguranță fiecare dintre voi v-ați aflat măcar o dată în fața situației de a fi refuzat de un taximetrist atunci când i-ați solicitat să vă ducă la o anumită destinație. Prea lungă, prea scurtă sau pur și simplu fără nicio explicație ați fost lăsați cu ochii în soare.

Ei bine o astfel de atitudine poate fi sancționată. Potrivit legii nr. 38/2002 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, taximetriștii sunt obligați „să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localității și să respecte solicitările legale ale acestuia”.

Dacă taximetristul refuză cursa pe motiv că este prea aproape destinația finală sau prea departe poate fi sancționat de autorități, conform actului normativ, cu o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei. Tot ceea ce trebuie să faceți este să depuneți o plângere în acest sens și să le indicați organelor abilitate legea în baza căreia solicitați să i se aplice taximetristului o sancțiune.

Citește și…

Lia Olguța Vasilescu dă o veste „RĂCORITOARE” pentru sute de mii de români! „O să vă convingeți că a meritat așteptarea!”

Detalii interesante! Care ar fi ADEVĂRATA origine a AVERII lui Cristian Boureanu

Concurența tremură! Telekom România pregătește o mutare bombă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare