sursa foto:  Profimedia Images

Statele Unite sunt mai ‘rezervate’ în privința Federației Ruse! Ambasadoarea SUA la NATO: Nu considerăm necesar în acest moment să declarăm Rusia drept stat terorist

Ambasadoarea americană la NATO, Julianne Smith, a transmis luni că Statele Unite nu consideră necesar în acest moment să declare Rusia drept „stat terorist”.

 

 

 

 

„Washingtonul consideră că acest lucru nu este necesar în acest moment”, a spus ea, reiterând poziţia exprimată de preşedintele american Joe Biden şi de alţi reprezentanţi ai administraţiei SUA.

„De fapt, (o astfel de decizie) ar putea fi contraproductivă, în sensul că ar putea încetini sau obstrucţiona capacitatea noastră de a trimite asistenţă umanitară în Ucraina sau exporturile de cereale din Ucraina”, a declarat Julianne Smith în cadrul unui briefing online cu presa internaţională, înaintea reuniunii miniştrilor de externe din cadrul NATO care va avea loc marţi şi miercuri la Bucureşti.

„Din acest motiv, focusul SUA, în strânsă colaborare cu mulţi parteneri şi aliaţi din întreaga lume, este de a folosi sancţiuni şi de a identifica mijloace pentru a suplimenta sancţiunile, cu scopul de a spori presiunea asupra (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi asupra regimului său, dar şi de a găsi mijloace pentru a aplica presiunea asupra economiei. De fapt, pentru a împiedica armata rusă (…) să construiască noi capabilităţi în contextul războiului (…) Aşadar, nu văd nicio mişcare, cu siguranţă nu în SUA, în direcţia” declarării Rusiei drept „stat terorist”, a explicat ambasadoarea SUA, ca răspuns la o întrebare privind posibilitatea ca NATO să discute despre o astfel de decizie.

Parlamentul European a adoptat săptămâna trecută o rezoluţie care califică Rusia drept „stat sponsor al terorismului” şi care „utilizează mijloace teroriste” în conflictul din Ucraina, după atacurile recente asupra infrastructurii energetice ucrainene, invitând cele 27 de ţări membre ale UE să adopte o poziţie similară.

Ministerul rus de Externe a denunţat rezoluţia Parlamentului European, afirmând că aceasta „nu are nicio legătură” cu lupta împotriva terorismului.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri comunităţii internaţionale să declare „terorist” regimul preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare