sursa foto:  ziaristii.com

Stelian Ion: ‘A sosit momentul de a pune Justiția pe drumul cel bun și de a consolida statul de drept și democrația din România’

Ministerul Justiţiei a anunțat, miercuri seară, după aprobarea Memorandumului pentru finalizarea MCV, că documentul prevede aprobarea proiectului de lege de desfiinţare a SIIJ şi transmiterea către Parlament, până la finalul lunii februarie, pentru a fi adoptat în procedură de urgenţă. De asemenea, legile justiţiei urmează a fi aprobate până în aprilie, Stelian Ion a transmis că finalizarea MCV va veni ca o consecinţă a eforturilor noastre concretizate.

”În şedinţa de astăzi, 20 ianuarie 2021, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema «Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) – legislaţia în domeniul justiţiei». Documentul prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar. Astfel, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârşitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desfiinţare a SIIJ şi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament. Proiectele legilor justiţiei vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârşitul lunii aprilie 2021 şi transmise spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament”, a transmis, miercuri seară, Ministerul Justiţiei, într-un comnicat de presă.

Potrivit sursei citate, aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019.

”Astăzi, Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esenţiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecinţă a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiţia pe drumul cel bun şi de a consolida statul de drept şi democraţia din România”, a declarat Stelian Ion, ministrul Justiţiei.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a aprobat miercuri un memorandum privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

”Acest Guvern şi-a asumat şi această coaliţie de guvernare şi-a asumat rezolvarea MCV-ului în baza recomandărilor. Este un calendar ambiţios, încercăm până în iunie”, a completat prim-ministrul, informează news.ro

Citește și:

Guvernul pregătește o nouă ordonanță! Veste pentru toți șoferii din România

Lucian Bode își ia secretara după el! ‘Blonda lui Boc’ ajunge la Ministerul de Interne!

O nouă lovitură pentru Guvern! Polițiștii refuză să mai verifice persoanele izolate/carantinate la domiciliu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare