sursa foto:  evz.ro

Studenții îi critică dur pe politicieni: Educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide la alegerile parlamentare trecute

Studenții îi critică pe politicieni și susțin că educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide în 2016. De aceea, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România le solicită candidaților la alegerile parlamentare din decembrie să-și asume 10 priorități ale studenților, conform Mediafax.

ANOSR a lansat campania „Educația la guvernare!” prin care solicită partidelor politice să demonstreze fără echivoc prin planurile de guvernare și prin angajamentele luate că vor acționa ferm pentru a produce schimbări pozitive majore în învățământul superior.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă ANOSR propune obiective concrete în opt domenii fundamentale ale educației. Dintre acestea, accentul cade pe o serie de 10 priorități majore ale studenților, de natură să corijeze deficiențele încă prezente în sistemul educațional românesc și să genereze îmbunătățiri consistente în mediul universitar, scrie în comunicatul ANOSR.

Solicitările studenților sunt legislație predictibilă, finanțare a educației care încurajează performanța și competitivitatea și burse studențești care să constituie un sprijin corespunzător nevoilor reale. De asemenea, studenții vor să participe la luarea deciziilor importante, să fie conectați internațional la proiectele din educație și să fie „orientați cu succes către piața muncii”. Reprezentanții ANOSR mai vorbesc despre meritocrație, fonduri europene, locuri de cazare în campusurile studențești și management eficient în universități.

,,După 4 ani de guvernare ezitantă în domeniul învățământului superior, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) constată cu indignare faptul că educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide la alegerile parlamentare trecute.
Astfel, în proximitatea organizării alegerilor parlamentare care vor stabili viziunea pentru sistemul educațional pentru următorii patru ani, ANOSR lansează campania „Educația la guvernare!” prin care solicită partidelor politice să demonstreze fără echivoc prin planurile de guvernare și prin angajamentele luate că vor acționa ferm pentru a produce schimbări pozitive majore în învățământul superior. Federația propune obiective concrete în 8 domenii fundamentale ale educației. Dintre acestea, accentul cade pe o serie de 10 priorități majore ale studenților, de natură să corijeze deficiențele încă prezente în sistemul educațional românesc și să genereze îmbunătățiri consistente în mediul universitar.
În ciuda angajamentelor exprimate de partide în campania ANOSR „Viitorul implică studenții!” din 2016, majoritatea priorităților studenților asumate de partide au rămas fără ecou în acțiunile politicienilor. Cu fiecare zi pierdută în urma educației, învățământul superior a avut vizibil de suferit, tocmai de aceea este evidentă necesitatea acută de a prioritiza învățământul în inițiativele legislative și, după caz, în politicile publice de guvernare. Se dovedește imperativ să tragem un semnal de alarmă și să solicităm partidelor politice nu doar să își asume declarativ direcții de dezvoltare, ci să se angajeze la acțiuni concrete, a căror implementare să fie asumată în timp și monitorizată trimestrial împreună cu ANOSR.
Pentru a parcurge obiectivele celor 8 domenii fundamentale, vă îndemnăm să accesați site-ul:

Citește și:

EXCLUSIV Firma mamei omului Violetei Alexandru solicită bani de la Guvern!

Medicul Virgil Musta, avertisment dur: ‘Secția noastră de ATI este plină. Încă nu am ajuns să alegem, dar să știți că nu suntem departe’

EXCLUSIV Abuz al Poliției Române! Un fost colaborator acuză: ‘Asta înseamnă hărțuire, teroare!’

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare