sursa foto:  reportervirtual.ro

Surprinzător! Cu cât își VÂND Zoltan Teszari și RCS & RDS acțiunile

Nimeni nu s-ar fi așteptat inițial, dar deja se vorbește din ce în ce mai mult despre vânzarea acțiunilor unei mari companii din România până pe data de 10 mai.

Este vorba despre RCS & RDS, care pune la vânzare 21,7 milioane de acțiuni. Prețul unei acțiuni variază între 38 și 56 de lei.  Câștigul va fi unul de maxim 268 de milioane de euro.

Oferta prin care piaţa de capital locală primeşte o companie mare pentru standardele din regiune şi aduce un sector neprezentat până în prezent în mecanismul bursei de la Bucureşti se va desfăşura începând de astăzi până pe 10 mai. Valoarea de piaţă maximă cu care poate debuta pe bursă compania telecom este de 1,2 miliarde euro, ceea ce ar plasa-o pe locul al şaselea în to­pul celor mai valoroşi emitenţi de la Bucureşti.

Tranşa investitorilor institu­ţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de ac­ţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail reuneşte 3,2 milioane de acţiuni.

Vezi și Atenție! Lagăr de exterminare chiar lângă București?! Dezvăluiri uimitoare

Fosta avocată a Alinei Bica, noi dezvăluiri cutremurătoare! „I-au scos fetița din burtă și i-au arătat-o, MOARTĂ”

Detalii interesante! Ce nu știai despre Olguța Vasilescu, ministrul Muncii

Categoria investitorilor de retail are asigurată o alocare de 100% pentru ma­ximum 267 de acţiuni, pe principiul primul sosit, primul servit, până la un număr total de 534.000 acţiuni, în­sem­nând maximum 2.000 de investitori. De asemenea, această categorie de investitori va beneficia de un dis­count de 7% din preţul de ofertă dacă subscrie în primele cinci zile lucră­toare, adică până pe 5 mai inclusiv, în vreme ce o reducere de 3% se va acorda pentru subscrierile din cea de a şasea, până la cea de a opta zi, potrivit Ziarul Financiar.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare