sursa foto:  Capital

Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui

Liviu Dragnea, fostul președinte PSD, care a fost încarcerat la Pnitenciarul Rahova, la sfârșitul lunii trecute, după condamnarea în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, dată de judecătorii Curții Supreme, are dreptul să vorbească la telefon, chiar din celulă.

Potrivit surselor stiripesurse.ro, la pușcăria de la marginea Capitalei, telefoanele de la care pot vorbi persoanele private de libertate sunt amplasate în celulă, și nu pe hol, ca la majoritatea penitenciarelor.

Liviu Dragnea are la dispoziție o cartelă, pe care rudele îi pot pune bani, iar fostul șef al PSD poate discuta cu cei apropiați (membrii de familie, aparținători sau alte persoane – soț, soție, rude până la gradul IV, persoane care au stabilit relații asemănătoare acelora dintre soți sau dintre părinți și copii, reprezentanți legali când sunt desemnați, precum și, în cazuri excepționale, persoane față de care s-au stabilit puternice relații afective și care mențin legătura cu deținutul prin vizite, telefon, corespondență și comunicări on-line), câte o oră în fiecare zi. Un astfel de aparat este și în celula, în care se află politicianul, acesta fiind acum în perioada de carantină.

„ARTICOLUL 133

Dreptul la convorbiri telefonice

(1) Deținuții au dreptul de a efectua, pe cheltuiala lor, convorbiri telefonice de la telefoanele instalate în incinta sectorului de deținere, cu cel mult 10 persoane din exteriorul penitenciarului, atât din țară, cât și din străinătate. Persoanele ce pot fi contactate de către deținuți sunt cele prevăzute la art. 2 lit. m), avocatul, notarul public, executorul judecătoresc, mediatorul autorizat ori de altă persoană cu atribuții oficiale, precum și de reprezentantul diplomatic, în cazul deținuților de cetățenie străină.

(2) Numele și numărul de telefon al persoanelor prevăzute la alin. (1) se indică în cererea scrisă a deținutului, care se supune spre aprobare directorului penitenciarului.

(3) În funcție de regimul de executare în care sunt incluși, deținuții pot efectua convorbiri telefonice, după cum urmează:

a) zilnic, deținuții cărora li se aplică regimul de executare deschis, semideschis și închis, precum și cei cărora nu li s-a stabilit încă regimul de executare, 10 apeluri telefonice, cu durata maximă cumulată de 60 de minute;

b) zilnic, deținuții cărora li se aplică regimul de maximă siguranță, precum și cei care prezintă risc pentru siguranța penitenciarului, 3 apeluri telefonice cu durata maximă cumulată de 30 de minute.

(4) Procedura de selecție a operatorilor serviciilor de telefonie necesare exercitării dreptului deținuților la convorbiri telefonice, categoriile de servicii de telefonie și condițiile de furnizare a acestora se reglementează prin decizie a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor”, se precizează în normele de aplicare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor.

Liviu Dragnea a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis menținerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Este a doua condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea, după cea din dosarul referendumumului, când a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Citește și:

Vești bune pentru această categorie de angajați! Ar putea scăpa de plata CAS și CASS

Adevărul a ieșit la ivală! Cât încasa, de fapt, Andreea Marin la TVR-Suma este colosală

Vești proaste! Se majorează amenzile – Ce norme nu trebuie încalcate

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare