sursa foto:  qmagazine.ro

Surpriză! Cât au costat bilele cu care s-au extras completurile de 5 judecători de la ÎCCJ – Au fost aduse tocmai din Franța

Joi au fost trase la sorți completurile de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Iniția, judecătorii au apelat la Loteria Română şi la Federaţia Română de Fotbal, dar nu au fost găsite bile suficiente.

Astfel, ele au fost comandate din Franța, iar apoi rătăcite de curier, în aeroportul din Leipzig, Germania. A fost o cursă contra cronometru ca să fie aduse la timp la Bucureşti. Judecătorii desemnaţi azi se vor ocupa și de marile dosare de corupţie, dar doar până la finalul anului, pentru că la începutul lui 2019 va fi organizată o nouă extragere, informează Digi24.ro.

„Am apelat prima dată la Loteria Română. Singurele bile pe care le au sunt vreo 6 sau 8 din tragerile anterioare, dar toate erau numerotate. Am apelat la Federația Română de Fotbal, nici acolo nu am găsit un număr suficient de bile și erau și ele inscripționate și erau și de culori diferite”, a precizat Cristina Tarcea, șefa ICCJ.

Potrivit deciziei CSM, pentru extragerea completurilor de judecători, bilele trebuiau să fie de acceaşi mărime şi culoare, opace şi, cel mai important, să poată fi introduse în ele bileţele cu numele magistraţilor.

Cele 160 de bile folosite la tragerea la sorţi au costat 320 de euro. Au ajuns cu greu în România, după ce au străbătut 5 țări. Au fost comandate luni din Franța. Apoi, au fost rătăcite câteva ore bune pe aeroportul din Leipzig, Germania. Într-un final au ajuns miercuri în București, la sediul Curţii Supreme.

Vezi și Vești bune pentru abonații acestui operator! Vor putea recepționa aceste programe gratuit

Lovitură puternică pentru acești români! Taxe și impozite mai mari începând de anul viitor-Vezi dacă ești pe listă

EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce mașina i-a fost făcută praf în accidentul de azi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare