sursa foto:  radioresita.ro

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

Dezvăluire Bugetul.ro. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție ar fi descins, recent, la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Oamenii legii verifică modul în care s-au făcut detașările de la cabinetele parlamentarilor în posturile-cheie din cadrul ANPC.

Concret, procurorii anchetează detașările făcute în mandatul fostului președinte al ANPC, Eduardt Cozminschi.

Procurorii DNA au descins la sediile ANPC din două județe, spun sursele Bugetul.ro. Pe de altă parte, în mod surprinzător, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș, instituție condusă de sora lui Marilen Pirtea, deputat PNL, ar fi fost exceptat de la descinderile DNA.

Din luna august 2020, prin metoda detașării, a fost adusă la comanda CRPC Timiș Mariela Pirtea, sora liberalului Marilen Pirtea, după cum scriam la acea vreme.

Bugetul.ro a cerut o reacție de la DNA în ceea ce privește descinderile la ANPC, însă, până la ora publicării acestui text, nu am primit niciun răspuns.

Vezi și EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Un vânzător de produse din aloe, șef la Apele Române!

Ce spune LEGEA

Detașarea se poate dispune doar dacă pregătirea profesională a funcționarului public parlamentar corespunde atribuțiilor și responsabilităților funcției publice pe care urmează să fie detașat”, spune legislația în vigoare.

Detașarea se dispune în interesul autorității publice sau al instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public parlamentar, pe o perioadă de cel mult 6 luni. În cursul unui an calendaristic un funcționar public parlamentar poate fi detașat pe o perioadă mai mare de 6 luni numai cu acordul său scris.

Pe perioada detașării, funcționarul public parlamentar își păstrează funcția și salariul. Dacă salariul corespunzător funcției publice pe care este detașat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Pe timpul detașării în altă localitate, autoritatea sau instituția publică beneficiară este obligată să îi suporte costul integral al transportului, dus și întors, cel puțin o dată pe lună, al cazării și al indemnizației de detașare.

Vezi și

Situație dezastruoasă pentru toți românii implicați în acest tip de afacere.Cu cât au scăzuut vânzările

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

Vești importante pentru toți românii care au investit în acest tip de producție. Se anunță creșteri uriașe

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare