sursa foto:  capital.ro

SURSE! Nu mai sunt bani de salarii și pensii??! Guvernul a început operațiunea „marea recuperare”

Guvernul PSD-ALDE, prin vocea ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, în repetate rânduri, că va majora pensiile și salariile, lucru care, de altfel, s-a și întâmplat.

Totuși, mulți s-au întrebat dacă aceste creșteri salariale și de pensii sunt și sustenabile. Surse au declarat, pentru Bugetul.ro, că Guvernul a cam ajuns la fundul sacului.

„Nu mai sunt bani de salarii și pensii, iar acum încearcă să găsească soluții pentru a-și onora promisiunile”, au afirmat sursele noastre.

La final de august, ministrul Muncii a recunoscut că nu mai sunt bani de pensii

De altfel, la 31 august, chiar șefa Muncii a dezvăluit că Guvernul este în impas și că a ajuns în situație în care mai este nevoie bani de pensii, „pentru că din luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlamentul României, care la grupele I şi II de muncă creştea din nou veniturile pensionarilor”.

„Sunt discuţii dacă mai avem sau nu bani de pensii şi în ultima perioadă am avut chiar o confruntare prin televiziuni cu preşedintele României, care prin luna mai ne întreba dacă mai avem bani de pensii şi l-am invitat să-şi aducă aminte că a aprobat bugetul României, că l-a promulgat şi că a văzut acolo că existau bani de pensii şi de salarii pentru tot acest an. Iar acum suntem în situaţia în care mai este nevoie de bani de pensii, dar de ce? Pentru că din luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlamentul României, care la grupele I şi II de muncă creştea din nou veniturile pensionarilor”, afirma Olguța Vasilescu, printre altele, la finalul lunii august.

Pentru a face rost de bani, Guvernul ar fi trecut la treabă și ar fi început operațiunea de recuperare a datoriilor de la contribuabili. Ca atare, potrivit surselor noastre, tuturor celor care nu și-a achitat datoriile către stat până la 31 august li s-a poprit contul sau au primit somație de executare silită.

„Cine nu și-a achitat toate datoriile către stat, până la 31 august, s-a trezit cu contul poprit. Li s-a pus poprire pe conturi și celor care nu și-au plătit jumătate de impozit datorat pe anul 2018”, au precizat alte surse, pentru Bugetul.ro.

Nu e poprirea, uite poprirea

Decizia autorităților statului de a pune poprire pe conturi este surprinzătoare. De ce? În luna iulie, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a afirmat că vor dispărea popririle până la finalul acestui an, dat fiind că „românul simpu n-are niciun instrument de apărare împotriva acestei abordări agresive a statului”.

„Nu te poţi uita în ochii unui român simplu, care n-are niciun fel de instrument de apărare. O să dispară această abordare agresivă din partea statului. Poprirea aceasta dispare. Nu o să mai găsească românul un cont blocat pe neaşteptate când pleacă într-o excursie în afara ţării şi se trezeşte că nu poate să-şi acceseze conturile pentru că, pentru o sumă minoră, cineva i-a a blocat toate conturile. Asta dispare până la sfârşitul acestui an”, spunea Teodorovici, în luna iulie, pentru Antena 3.

Bugetul.ro a solicitat de la Agenția Națională de Administrare Fiscală numărul exact al poprilor efectuate în perioada 1-26 septembrie. Până la ora publicării acestui articol, redacția noastră nu a primit niciun răspuns.

Victor Ponta a acuzat Guvernul că promite fără a avea acoperire

Fostul premier Victor Ponta a afirmat, la începutul lunii, că nu sunt bani de pensii şi de salarii şi Guvernul tot promite creşteri fără acoperire.

„Povestea asta cu blocarea rectificării, că nu înţeleg de ce blochează Iohannis, trebuie redusă la ce se întâmplă cu adevărat. Faptul că s-au terminat banii de sănătate şi de pensii şi de la autorităţile judeţene înseamnă că bugetul pe care majoritatea parlamentară l-a votat a fost unul minicinos. Nu sunt bani de pensii şi de salarii şi tot promit creşteri fără acoperire”, a declarat Victor Ponta.

Vezi și EXCLUSIV! Lovitură de teatru în privința dezvăluirii facute de liderul #Rezist! Cine se ocupă, de fapt, de cazul său

EXCLUSIV! Carrefour mută în forță, după avertismentul ANAF! Mișcarea pe care trebuie să o facă toți giganții de pe piață

Ieri a intrat în vigoare! La ce au interzis FARMACIILE-Pot încasa amenzi de până la 100.000 de lei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare