sursa foto:  capital.ro

SURSE Toți salariații din România sunt vizați! Ce se întâmplă cu creșterea salarială pregătită de Olguța Vasilescu

Ministerul Muncii și Justiției Sociale anunța, în perioada în care instituția era condusă de către Lia Olguța Vasilescu, că salariul minim brut pe economie se va majora de la 1 Decembrie 2018, la 2.080 de lei.

Potrivit proiectului realizat de către MMJS, tot de la aceeași dată urma să intre în vigoare și salariul minim diferențiat, în funcție de studii și de vechime. Acum, însă, majorarea salarială de la 1.900 de lei la 2.080 de lei, începând cu data de 1 Decembrie anul acesta, pare a fi în aer.

Vineri, 23 noiembrie, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat un prim semnal că măsura ar putea fi amânată pentru prima lună a anului viitor.

Ieri, șeful Finanțelor a precizat că „încă nu s-a mutat” data și că este o decizie care urmează să fie luată de Guvern, în următoarele zile.

„Încă nu s-a mutat (n.r. – de la 1 decembrie la 1 ianuarie, majorarea salariului minim pe economie). Este o decizie în curs. Erau cele două date – 1 decembrie și 1 ianuarie – și se va lua o decizie în Guvern, în următoarele zile”, a spus Eugen Teodorovici.

Bugetul.ro a aflat, din surse bine informate, că Executivul va tranșa această problemă în următoarea ședință pe care o va avea. Mai mult, conform informațiilor noastre, salariul minim pe economie va fi majorat de la 1 ianuarie 2019, nu de la 1 Decembrie 2018, așa cum a anunțat și premierul Viorica Dăncilă.

Vezi și De ce a demisionat, de fapt, Paul Stănescu? Ce rol are Olguța Vasilescu – Adevăratul motiv (surse)

ANAF face anunțul! Toți românii sunt vizați! Ce se va întâmpla din 2019

Se aplică de azi! Veștim importante pentru acești români! Cine se poate pensiona mai devreme

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare