sursa foto:  digi24.ro

Tăriceanu: ‘Cunoscându-l pe Orban și cât de șmecher îi place să se dea. Surprize – surprize cu măștile pentru persoanele vulnerabile!’

Liderul  ALDE, Călin Popescu -Tăriceanu, consideră că, prin contestarea licitației privind măștile pentru persoanele vulnerabile, „măștile promise încă din luna mai” vor ajunge la românii care au nevoie de ele cel mai probabil în campania electorală.

 

„Surprize – surprize cu măştile pentru persoanele vulnerabile! La modul cum se mişcă Guvernul Orban, măştile promise încă din luna mai vor ajunge la românii care au nevoie de ele după ce trece şi starea de alertă, după ce trece şi pandemia, dar, cel mai probabil, în timp pentru campania electorală! Nici nu s-a terminat bine licitaţia măştilor pentru persoanele vulnerabile, că ea s-a şi blocat! L-am vazut cu toţii pe Ludovic Orban care tuna şi fulgera împotriva celor care au contestat licitaţia, o licitaţie care mirosea a aranjament încă de la început. Cunoscându-l pe Orban şi cât de şmecher îi place să se dea, eu citesc în altă cheie contestaţia”, a scris marţi, pe Facebook, Tăriceanu.

 

 

 

Potrivit liderului ALDE, scopul acestei contestaţii este de „a da timp companiei care a câştigat licitaţia să aducă cele 115 milioane de măşti şi să se încadreze în nişte termene contractuale pe care altfel nu le-ar fi putut respecta”.

 

 

 

 

„Între două opţiuni, ambele rele – ori firma care a câştigat licitaţia avea deja milioanele de măşti în România şi atunci licitaţia miroase a aranjament cu Guvernul, ori nu le are în ţară şi nu are nici o şansă să le aducă în 7 zile, conform contractului – Ludovic a recurs la o metodă ingenioasă: se contestă licitaţia pentru a da timp companiei prietene să le aducă în ţară. Până şi contestaţia licitaţiei dubioase miroase de la o poştă. De ce? Tot presa ne ajută: doamna care deţine firma care a contestat licitaţia ‘făcuse parte din desantul PD-L adus de Monica Ridzi în minister în anul 2009’. Coincidenţă sau nu, că tocmai o persoană care are legatură cu fostul PDL, actualul PNL, contestă licitaţia? Toată lumea câştigă, mai puţin românii care vor mai avea de aşteptat până când măştile vor ajunge la ei… dacă vor mai ajunge”, a adăugat Tăriceanu.

 

 

 

Premierul Ludovic Orban consideră că nu este întemeiată contestaţia privind licitaţia pentru achiziţia de măşti pentru persoanele vulnerabile, solicitând Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) să soluţioneze această speţă rapid.

 

 

 

„Solicit Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile şi să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată, măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ – un preţ de 0,68 de lei – iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare – termenul de livrare convenit a fost de şapte zile. Compania care contestă nu şi-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentaţia pentru licitaţie. Mi se pare o contestaţie care să ne pună beţe în roate. Solicit CNSC să soluţioneze rapid această contestaţie”, a declarat premierul după o vizită la Uzina ALRO Slatina.

Citește și:

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Cum au ajuns banii dați de UE pentru românii săraci în buzunarele familiei Becali și la anumiți oameni de afaceri liberali

EXCLUSIV Mare atenție! Se propagă un imens fake-news: ‘Se schimbă vârsta de pensionare de la 1 iulie’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare