sursa foto:  Facebook.com

Tehnica militară occidentală și-a spus cuvântul în războiul din Ucraina! Comandantul șef al forțelor armate ucrainene: ‘Incapabili să reziste focului artileriei noastre, rachetelor noastre și atacurilor noastre aeriene, ocupanții au părăsit Insula Șerpilor’

Comandantul şef al forţelor armate ucrainene, Valeri Zalujnîi, a precizat că ruşii au fost constrânşi să se retragă de pe Insula Şerpilor, teritoriu ‘strategic’ în Marea Neagră, întrucât ‘nu au mai putut să reziste focului artileriei noastre’.

 

Vreau să le mulţumesc apărătorilor regiunii Odesa care au făcut maximum pentru eliberarea acestui teritoriu de importanţă strategică‘, a afirmat Zalujnîi pe contul său de Telegram, potrivit Ukrinform şi AFP.

Incapabili să reziste focului artileriei noastre, rachetelor noastre şi atacurilor noastre aeriene, ocupanţii au părăsit Insula Şerpilor‘, şi-a exprimat el satisfacţia, însoţindu-şi mesajul cu un videoclip care arată momentul cu loviturile asupra insulei.

Forţele noastre armate au făcut o treabă grozavă!‘, a salutat pe Twitter Andrii Iermak, şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene.

 

Vezi și: E un semn că se pregătește ceva mai rău? Ministerul rus al Apărării: ‘Forțele armate ruse, care și-au îndeplinit obiectivele stabilite în Insula Șerpilor, și-au retras garnizoana de aici’

Armata rusă şi-a anunţat anterior retragerea din Insula Şerpilor, pretinzând că a făcut-o ‘în semn de bunăvoinţă’, după ce şi-ar fi ‘îndeplinit obiectivele stabilite’ acolo, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

 

Acest gest ar trebui să faciliteze exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, argumentase Konaşenkov.

 

Comandamentul de operaţiuni Sud al armatei ucrainene indicase la rândul său că ‘inamicul (rus) şi-a luat tălpăşiţa cu două vedete’, lăsând insula ‘în flăcări’, unde ‘se aud în continuare explozii’.

Faptul că trupele ruse au părăsit în grabă Insula Şerpilor este o ‘victorie uriaşă’ pentru armata ucraineană, a apreciat ministrul ucrainean de interne Vadim Denisenko, citat de Ukrinform.

El a spus că ruşii încercau să facă din această fâşie de uscat un fel de stâncă-portavion pe care să instaleze sisteme de apărare antiaeriană pentru a putea controla toată această parte a Mării Negre.

În acelaşi timpul, ministrul ucrainean nu a exclus ca forţele ruse să încerce să revină pe Insula Şerpilor. ‘Vor întreprinde astfel de încercări, sunt sigur de asta. Vor încerca să facă ceva, dar acum noi am arătat că ei nu au apărare antiaeriană acolo, nu au posibilitatea de a se apropia efectiv cu navele lor (de insulă). Prin urmare, sper să nu reuşească. Dar cu siguranţă vor mai face încercări’, a spus Denisenko, informează agerpres.ro.

Citește și:

Rusia, pe punctul de a pierde războiul? Occidentul înarmează și mai puternic Ucraina. Ministrul suedez al Apărării: ‘Este în interesul tuturor ca echipamentul militar să fie livrat cât mai rapid posibil’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare