sursa foto:  Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Toate controversele din jurul firmei aduse Clotilde Armand să curețe gunoiul în Sector 1! Soția omului care a preluat Brai-Cata de la italieni este acum deputat PSD

Odată cu instaurarea stării de aleră în Sectorul 1, primarul Clotilde Armand a adus o altă firmă, în afară de Romprest, să gestioneze criza gunoiului. Este vorba despre BRAI-CATA. Valoarea contractului încheiat de firma BRAI-CATA SRL cu ADP Sector 1 este de 62.900 de lei. Tariful oferit de BRAI-CATA este de 629 de lei pe tona de deșeuri, fără TVA și include toate serviciile de colectare, transport, sortare și depozitare a deșeurilor municipale.

Despre BRAI-CATA, de-a lungul timpului, au apărut mai multe controverse. În anul 2002, jurnaliștii de la Adevărul scriau că fondatorii firmei ar avea legătură cu Mafia din Italia. De altfel, în colaborare cu procurorii AntiMafia din Italia, polițiștii de la Crimă Organizată descindeau la mai multe firme bănuite de spălare de bani pentru mafia italiană. Printre persoanele verificate s-a aflat și Rosario Raneri, unul dintre fondatorii BRAI-CATA.  Raneri era acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor ’90, conform G4Media.ro. Raneri era asociat cu Paul Brener în firma Euroagri SRL și era sociat unic la SC Erre 2 International SRL, ambele firme aflându-se pe lista anchetatorilor.

Contactat de Ziarul de Iași  la vremea respectivă, Raneri se declara nevinovat: „Pot sa comentez ca e o nebunie totala si nu ma convinge…, nu ma implica. Eu am cunoscut-o, in 1994 -1995, pe persoana prin care s-a nascut aceasta problema, pe domnul Brener. Prin activitatea mea de consultanta, eu cunosc unii oameni. Eu, de 6 ani, nu stiu cine este, ce a facut, nu stiu nimic. Dar faptul ca el a nascut aceasta problema, eu nu sint vinovat de asta”.

Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, în februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Brai-Cata, cu sediu la acea vreme în Brăila, de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia.

Ulterior, și Doru Florescu avea să cedeze compania către partenerul său de afaceri, Constantin Petrescu.

Petrescu a devenit acționar unic în august 2017, când acționarul majoritar de până atunci, firma de salubritate Urban din Vâlcea, deținută de Doru Florescu, a ieșit din acționariatul BRAI-CATA.

Compania de salubritate Urban din Vâlcea este acum în insolvenţă. Firma îi aparţine lui Teodor Gabriel „Doru” Florescu (58% din acţiuni), potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Constantin Petrescu este asociat cu fosta soţie a lui Doru Florescu, Clara Florescu, în firma KTP Pescom SRL.

Actuala soție a lui Doru Florescu, deputat PSD de Brașov

La alegerile parlamentare din 2020, soția lui Doru Florescu, Loredana Petrescu, a fost plasată a două pe lista pentru Camera Deputaților.

Conform surselor Bugetul.ro, a fost un scandal imens în interiorul PSD Brașov din cauză că Petrescu i-a luat locul Roxanei Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Dăncilă.

Presa vâlceană scria, în 2020, că Florescu îi face cadou Loredanei Predescu un mandat de deputat

Afaceristul Doru Florescu, patronul mult prea controversatei SC Urban SA, i-a cumpărat soției sale un conac de 270.000 de euro. Clădirea se află în satul Olari din Horezu și domină comunitatea. Curtea de 9.000 de metri pătrați a fost luată în concesiune de afaceristul ilfovean Ion Polovrăgeanu, cel care a și construit conacul. Florescu a plătit suma mai sus amintită pe clădire și pe contractul de concesiune. Lui Polovrăgeanu i s-a stabilit suma de 10 euro pe metru pătrat, iar surse din primăria Horezu susțin că Florescu nu a achiziționat imobilul cu banii jos, ci în rate, scria, în luna iulieGazeta Vâlceană.

Nu doar financiar o duce bine Doru Florescu, dar are și o perioadă în care vrea să performeze politico – mediatic. A devenit președintele Partidului Puterii Umaniste (PPU) București, iar prin legăturile soției sale a ajuns în preajma lui Dan Voiculescu. Soția sa, Loredana Predescu, fiica unui consilier local din Horezu (Mitică Drăgănescu), a mai făcut politică în partidul lui Voiculescu și a lucrat pentru firmele acestuia. Așa cum se știe, televiziunea Vâlcea 1 achiziționată de Florescu de la Emilian Frâncu a devenit Antena 3 Vâlcea. Va transmite două ore zilnic emisiuni în regie proprie, restul fiind retransmitere de la Antena 3. Considerând că are o armă mediatică, Florescu mai vrea una. Surse din jurul său susțin că este aproape gata să-și facă și un ziar. Eforturile mediatice pe care le face au ,,bătaie” politică la localele și parlamentarele din acest an. Un vis mai vechi al Loredanei Predescu este mandatul de deputat, iar pentru îndeplinirea acestuia, magnatul său soț e gata să facă orice. Îi cumpără conac, îi cumpără televiziune, îi face ziar, îi ia partid și negociază orice variantă pentru a fi și eligibilă pe listă, nota sursa citată.

Ce ar mai fi de spus? În 2015, fostul patron al BRAI-CATA, Doru Florescu, a fost reținut de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro. Procesul se judecă și acum la Tribunalul Bucureşti.

Reacția BRAI-CATA la informațiile apărute în spațiul public

Compania de salubritate BRAI CATA SRL va colecta, transporta, sorta și depozita 100 de tone de deșeuri aflate, în prezent, în depozit necontrolate, pe străzile din Sectorul 1

Compania de salubritate BRAI CATA SRL va colecta, transporta, sorta și depozita 100 de tone de deșeuri aflate, în prezent, în depozite necontrolate, pe străzile din Sectorul 1al Bucureștiului, după ce Administrația Domeniului Public (ADP), din această zonă administrativă a Capitalei a atribuit firmei un contract de prestări servicii.

Anunțul de atribuire a fost publicat de ADP Sector 1, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) – după ce Comitetul pentru situații de urgență Sector 1 a decretat stare de alertă din cauza deșeurilor neridicate – și a fost încredințat SC BRAI CATA SRL, în baza celui mai bun preț.

„Suntem dispuși să contribuim la rezolvarea crizei deșeurilor din Sectorul 1 al Capitalei. Ne-am asumat colectarea a 100 de tone de deșeuri din depozitele necontrolate aflate la tot pasul în Sectorul 1, cu intenția de a lucra pentru comunitate, alături de autoritățile publice locale. Este vorba strict de colectarea, transportul, sortarea și depozitarea a 100 de tone de deșeuri aruncate ilegal pe străzi”, a declarat managerul general al companiei de salubritate BRAI CATA SRL, Bogdan Constantinescu.

Valoarea contractului încheiat de firma BRAI CATA SRL cu ADP Sector 1 este de 62.900 de lei (aproximativ 12.500 de euro).

Tariful oferit de BRAI CATA este de 629 de lei pe tona de deșeuri, fără TVA și include toate serviciile de colectare, transport, sortare și depozitare a deșeurilor municipale.

„Pentru o informare corectă a comunității și a opiniei publice, mai ales că au existat câteva articole nedocumentate, care au vehiculat fals ideea că prețul nostru este mult mai mare, în comparație cu cel oferit de prestatorul actual din Sectorul 1, trebuie să subliniem câteva idei! Nu poți compara doar costul colectării cerut de o firmă, cu un tarif în care noi includem activitățile de colectare, transport, sortare-tratare si depozitare”, subliniază Bogdan Constantinescu.

Managerul general al BRAI CATA SRL atrage atenția asupra faptului că cei care își asumă afirmații în care leagă numele companiei BRAI CATA SRL de așa-numita mafie italiană riscă procese de calomnie. „Firma BRAI CATA SRL are acționariat 100 % românesc. Începând cu 2017 societatea are un unic acționar, cetățean roman, iar firma nu a avut probleme legale și nici nu s-a aflat sau se află în stare de insolvență”, a mai spus managerul general al BRAI CATA SRL.

În prezent, compania asigură servicii de salubrizare în municipiul Brăila, municipiul Brașov, municipiul Călărași, municipiul București si localități din județele Hunedoara, Vâlcea și Giurgiu, deservind aproape 1.000.000 de persoane fizice și juridice.

Mai mult decât atât, conform unor rapoarte de monitorizare efectuate la nivel național, BRAI CATA SRL s-a aflat pe locul doi în ultimul an, la capitolul campanii de conștientizare pe tema colectării separate a deșeurilor.

De asemenea, compania a sprijinit și sprijină constant acțiunile de voluntariat ale unor organizații nonguvernamentale de protecție a mediului și autorități locale, pentru igienizarea unor arii protejate și evacuarea depozitelor necontrolate de deșeuri colectate din acele zone.”, precizează, într-un comunicat de presă, compania.

Cristian Popescu Piedone, angajat la firma adusă de Clotilde Armand să ridice gunoiul din Sectorul 1

Cristian Popescu Piedone, înainte să candideze și să fie ales primar, a fost angajat la operatorul de salubritate BRAI-CATA, adus de primarul Clotilde Armand să curețe gunoiul de pe străzile din Sectorul 1.

Potrivit declarației de avere completate de Piedone, în toamna anului trecut, citată de Libertatea, acesta a fost director la BRAI-CATA.

Conform sursei citate, Piedone a încasat 99.430 de lei în ultimul an fiscal, adică aproximativ 20.000 de euro, ca director al Brai-Cata SRL.

BRAI-CATA este firma de salubritate care gestionează acum ridicarea gunoaielor stradale din sectorul 1, în locul Romprest, care s-a limitat la ridicarea gunoaielor menajere produse de consumatorii casnici.

Amintim că BRAI-CATA a fost fondată de cetățeni italieni acuzați că ar avea legături cu Cosa Nostra.Noua firmă de salubritate din sectorul 1, legături cu Piedone. Din ce postură a luat primarul bani de la Brai-Cata

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare