Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

În această dimineață, Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că Partidul Miscarea Populară a solicitat atât PNL-ului, cât și PSD-ului să introducă, la un moment dat, pe ordinea de zi propunerea legislativă privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc, pentru a fi dezbătută, însă ambele formațiuni au ignorat solicitarea PMP.

Vezi și SURSE Va fi scandal mare, după ce Camera Deputaților a adoptat autonomia așa-zisului ținut secuiesc! ‘Soldații’ lui Traian Băsescu ies la atac

Potrivit informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, PMP-ul lui Traian Băsescu ar fi solicitat ca propunerea legislativă să fie pusă pe ordinea de zi, pentru a fi discutată, însă atât PNL, cât și PSD ar fi refuzat acest lucru la momentul respectiv. 

Astfel, a trecut timpul, iar legea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc a fost adoptată automat, ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituția României republicată.”, a anunțat Bugetul.ro de dimineață.

Ulterior, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a confirmat sursele Bugetul.ro, dând detalii despre acest subiect.

„Glorioşilor! Fugiţi ca iepurii!

Nimeni nu-şi asumă nimic!

Toţi se scuză. Bieţii politicieni aflaţi în fruntea Camerei Deputaţilor au prilejuit poate cea mai neagră şi ruşinoasă zi din istoria Camerei Deputaţilor prin adoptarea tacită a legii care legalizează autonomia Ţinutului Secuiesc.

Sunt sigur că legea va fi respinsă la Senat.

Va rămâne însă în istoria Camerei Deputaţilor ruşinea de a fi adoptat o astfel de lege, care pur şi simplu umileşte şi România şi poporul român.

Liderii de grupuri parlamentare au fost avertizaţi în data de, 12 Martie 2020 de Marius Paşcan că se apropie termenul de adoptare tacită.

PSD cu cinci oameni în biroul permanent și PNL-ul cu 3 oameni s-au făcut că nu aud mesajul aproape disperat al lui Marius Pașcan.

Iar ce a urmat astăzi arată că politicienii de la vârful partidelor sunt doar niște nulităţi politice, care nu își asumă atitudinea politică groaznică care a prilejuit trecerea legii autonomiei ținutului secuiesc prin Camera Deputaților.

Astăzi, în spațiul public s-a răsturnat căruța cu oameni politici lași, incapabili să își asume propriile fapte.

Ca să spălați rușinea actului politic ruşinos pe care l-ați făcut, voi PSD-iști: Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Florin Iordache, Marius Budăi, Ileana Mihălcescu, Daniel Suciu și Nicolae Bănicioiu și voi liberalii: Cristian Buican, Gabriel Pirtea și Laurențiu Leoreanu, adevărată falangă USL-istă, ar trebui să demisionaţi din Birou.

Ce ați făcut rămâne în istorie parlamentarismului din România. “Glorioşilor”!”, a precizat, pe Facebook, Traian Băsescu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare