sursa foto:  manager.ro

Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, susține că mall-urile nu au de ce să fie deschise. Uitați-vă ce aglomerație în parcările de la mall. Oamenii nu înțeleg, nici guvernul nu explică. Virusul ăsta nu e numai în gură, în nas, îl purtăm pe haine, în magazine, mall-uri, îl lăsăm acolo, pe unde mergem.

„Prea târziu. Dacă trăim în balonul minciunilor… Vom ajunge la saturarea sistemului medical, din păcate. Trebuiau luate cu 3 luni înainte. Am susținut că nu trebuia ridicată starea de urgență, nu am fi ajuns aici.

Ținta au fost alegerile, nu sănătatea populației. Nici eu nu sunt adeptul lockdown-ului, dar sunt adeptul măsurilor pragmatice.

‘Am închis noaptea, nu e nicio scofală’

Industria trebuie să meargă. Așa cum au luat măsuri cei de la Ford, în trei schimburi, cei de la Dacia, Transgazul. Managerii știu ce au de făcut. Nu putem lăsa orașele fără apă, fără servicii esențiale.

Dar nu înțeleg de ce suntem cu măsuri îndoite pe munca de la domiciliu. Să vedem, să organizeze…Asta e o prostie. Funcționarii să treacă toți acasă, ei aglomerează sistemele de transport public. Am închis pe timp de noapte, nu e nicio scofală. Trebuia programat să funcționeze între 7 și 9 să ducă muncitorii la job și de la 9-16 să fie oprit transportul public. De la 16-18 lua muncitorii și îi ducea la schimbul celălalt, din nou oprit transportul public. E cel mai mare ventilator de distribuție a transportului public.

Vă dau un exemplu simplu. În PE e interzis să fie mai mult de un funcționar într-un birou. PE deservește 750 de parlamentari. Nu e voie decât un funcționar în birou, restul lucrează de acasă. Eu mi-am trimis decontul de deplasare și lucrează un funcționar acasă. Unde e problema?

Sunt zeci de mii de contabili care fac contabilitate acasă. Vii o dată pe zi, dacă nu ai un sistem, deși PMB îl au. Aici s-a luat o jumătate de măsură. Băncile care activează în România și-au trimis funcționarii acasă. Petromul la fel. Toate companiile private care nu au nevoie de forță de muncă și au mulți funcționari i-au trimis acasă. De ce la stat nu se poate?

Toți vin cu minciuna asta. Că ăștia au mai multe îmbolnăviri. Dar Franța are 60 milioane de cetățeni. Trebuie să ne uităm la mortalitate, unde suntem pe primul loc de departe. E inadmisibil ca abordare, dar asta e.

‘Virusul îl lăsăm acolo unde mergem’

”Mall-urile nu au de ce să fie deschise. Uitați-vă ce aglomerație în parcările de la mall. Oamenii nu înțeleg, nici guvernul nu explică. Virusul ăsta nu e numai în gură, în nas, îl purtăm pe haine, în magazine, mall-uri, îl lăsăm acolo, pe unde mergem. Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine. Dar îi infectezi pe ceilalți.

O altă prostie fără logică. Dacă ar fi obligat companiile private și pe cele de stat să trimită bugetarii să lucreze de acasă nu ar fi avut probleme cu copiii care merg la școală. Era părintele cu el acolo. Sunt și situații, dar restul poți să îi trimiți acasă, bine-mersi. Statul nu va rămâne fără să funcționeze dacă funcționarii lucrează de acasă. Sunt direcții care nu au ce căuta în primărie, în ministere, în agenții. Ce să faci cu ei? Decât să îi ții în casă în pandemie?”

Modelul Israelului: de la 8 la mie la 1,5 la mie

Israelul a avut piețele pline de proteste. Netanyahu a zis LOCKDOWN, fără discuție și de la 7-8 la mie a ajuns la 1,5 la mie. Numai că măsurile trebuiesc luate serios. Nu amețit”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Citește și:

Mutare controversată plănuită de Clotilde Armand! Lovitură pentru Adrian Streinu-Cercel și ‘Matei Balș’

Pensionarii sunt direct vizați! Ce se întâmplă cu banii în 2021

EXCLUSIV Creștere uluitoare a pensiei lui Gabriel Oprea! De la 612 lei, pensia fostului vicepremier s-a majorat la 8.000 de lei pe lună

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare