Mutare controversată plănuită de Clotilde Armand! Lovitură pentru Adrian Streinu-Cercel și ‘Matei Balș’

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, plănuiește să facă o mutare controversată. 

Potrivit unor surse ale Antena 3, un container mobil Computer Tomograf, care descoperă rapid leziunile pulmonare specifice infecţiilor cu COVID şi ajută medicii să administreze la timp tratamentul salvator pentru sute de pacienţi, riscă să fie mutat de la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Clotilde Armand ar vrea să-l mute la un Centru de Sănătate din subordinea Primariei, unde se testează doar câteva persoane pe săptămână.

Utilitatea containerului CT achiziţionat de Primăria Sectorului 1 şi folosit la Matei Balş, cel mai mare Institut Naţional de Boli Infecţioase din ţară, în diagnosticarea rapidă a pacienţilor cu COVID, nu poate fi pusă la îndoială. Zilnic, medicii consultă zeci de bolnavi în cazul cărora examenul CT evidenţiază leziuni specifice infecţiei cu COVID, iar pacienţii primesc imediat tratament de specialitate, scrie Antena 3.

„El a fost achiziţionat de Primăria Sectorului 1, prin unitatea sa medicală Caraiman, s-a încheiat un contract de comodat până la 30 decembrie cu Institutul Matei Balş, au considerat că aici îi este locul. Nevoia era aici, unde mii de oameni vin zilnic din toata ţara”, a declarat, Livia Gomes, directoarea Centrului Caraiman.

Containerul CT poate face aproape o mie de investigaţii pe zi, daca ar exista specialişti care să lucreze 24 de ore din 24 cu pacienţii care au nevoie de acest tip de testare. Utilitatea lui a fost recunoscută, la vremea achiziţionării, chiar de conducerea Ministerului Sănătăţii.

„Am vorbit cu ministrul Sănătăţii şi l-am intrebat dacă acest CT ar fi bine de cumpărat. La acel moment, mi-a spus că trebuie să vorbesc cu domnul Cercel, dacă el zice că trebuie să-l cumpăraţi, îl cumpăraţi”, spunea Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, la ora achiziţiei.

„Acest Computer Tomograf mobil ne este deosebit de util pentru screening. Când pacientul COVID intră în Institut, primul lucru pe care îl va face, va trece prin această unitate, i se va face investigaţia de rigoare, după care ajunge pe secţie. Ne dă o idee încă de la început, încotro merge pacientul dpdv clinic şi ne scurteaza timpul de aşteptare până la luarea unei atitudini terapeutice”, afirma şi Adrian-Streinu Cercel la momentul achiziţiei acestui aparat, în luna mai a acestui an.

După aproape o jumatate de an, funcţionarea noului sistem este pe cale să se oprească. Surse din Primăria Sectorului 1 au declarat pentru Antena 3 că actualul primar, Clotilde Armand, şi consilierii USR vor să mute containerul medical de la Institutul Matei Balş la Complexul Caraiman, aflat în subordinea administraţiei locale de Sector.

Adică, de la o unitate aflată în prima linie în lupta anti-COVID, cu sute de pacienţi în fiecare zi, care au nevoie de acest test CT, la o unitate care nici nu face testari COVID şi care are doar câţiva pacienţi pe zi, cu recomandare de investigaţie imagistică.

„Se spune ca acest CT trebuie întors la Caraiman, ceea ce la momentul ăsta nu e cazul, fiind într-o evoluţie pandemica! Se insistă ca acest CT să îşi termine contractul, iar in decembrie să se întoarcă la Caraiman. Eu cred că aici trebuie să rămână acest Computer Tomograf, aici îi este locul.”, a declarat Livia Gomes, directoarea Centrului Caraiman.

Vezi și

Vești extrem de bune pentru cei care caută un loc de muncă, dar și pentru angajatori

EXCLUSIV Biroul de Presă al Guvernului, reacție târzie în cazul Manciu: ‘Numirile se fac prin decizie a prim-ministrului’

Raiffeisen Bank anunță schimbări importante. Ce se întâmplă cu operațiunile numerar

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare