sursa foto:  stiripesurse.ro

EXCLUSIV Biroul de Presă al Guvernului, reacție târzie în cazul Manciu: ‘Numirile se fac prin decizie a prim-ministrului’

La jumătate lunii octombrie s-a aflat că șeful Grupului de Comunicare Strategică și consilierul premierului Ludovic Orban, Andi Eduard Manciu, nu are diplomă de licență.

În acest context, la 12 octombrie, Bugetul.ro a întrebat Secretariatul General al Guvernului dacă o persoană care nu a absolvit facultatea și nu deține o diplomă de licență poate să fie consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Astăzi Biroul de Presă al Guvernului ne-a precizat că numirile în funcții de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului se fac prin decizie a prim-ministrului, în temeiul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019.

Urmare a solicitării dumneavoastră, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să vă transmită următorul răspuns:

Numirile în funcții de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului se fac prin decizie a prim-ministrului, în temeiul prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare.”, a transmis, pentru Bugetul.ro,  Biroul de Presă al Guvernului.

Manciu nu deține diplomă de licență

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a dezvăluit, în cadrul unui editorial pentru Spotmedia.ro, că Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică și consilierul lui Ludovic Orban și-ar fi falsificat diploma de licență.

Dogioiu spune că Manciu nu are diplomă de licență, deși, potrivit CV-ului lui Manciu, acesta ar fi absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA.

Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, a scris jurnalista.

SNSPA a confirmat că Manciu nu a absolvit

Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a precizat SNSPA, pentru Știripesurse.ro.

Ce spune LEGEA

Conform Art. 386 din OUG nr. 57/2019, funcțiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcției publice, după cum urmează:

a) clasa I cuprinde funcțiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcțiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă, în perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna;
c) clasa a III-a cuprinde funcțiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.

Mai mult, potrivit alin. (1) din Art. 392 din OUG nr. 57/2019, „sunt funcționari publici de execuție din clasa I persoanele numite în următoarele funcții publice generale: consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, consilier achiziții publice, precum și în funcțiile publice specifice asimilate acestora”.

Așadar, Andi Manciu face parte din clasa I a funcționarilor publici, unde se cer studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Vezi și

Firma fondată de fiul consilierului lui Ludovic Orban a primit un contract gras de la SPP

Mugur Mihăescu, ieșire nervoasă: Până la sfârşitul pandemiei, vă rog frumos închideţi toate restaurantele, toate hotelurile, tot cateringul

Veste bună! Începutul lunii vine cu creșteri salariale. Cine sunt cei vizați de această măsură

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare