sursa foto:  adevărul.ro

Firma fondată de fiul consilierului lui Ludovic Orban a primit un contract gras de la SPP

Optoelectronica 2001, firma fondată, printre alții, și de Alexandru Octavian Grumaz, fiul generalului Alexandru Grumaz, în prezent consilier al premierului Ludovic Orban, a câștigat Lotul 1 dintr-o licitație organizată de Serviciul de Pază și Protecție. Trebuie menționat că, în prezent, Alexandru Octavian Grumaz nu se mai regăsește printre acționarii acestei firme.

La 9 octombrie 2020, Optoelectronica 2001 a pus mâna pe un contract de 2.700.000 de lei, fără TVA, potrivit datelor verificate de Bugetul.ro în SEAP. Celălalt lot, în valoare de 455.327 de lei a fost adjudecat de Kapsch România.

Vezi și EXCLUSIV SPP se pregătește să intervină în caz de dezastre, urgențe și crize! Investiție de peste 3 milioane de euro

În schimbul a aproape 3 milioane de lei, Optoelectronica 2001 trebuie să asigure SPP-ului „servicii de dezvoltare biblioteca electronica cu trasee rutiere modelate digital, din Bucuresti si teritoriul național, pentru evaluarea personalului cu privire la abilitatile de conducere a autovehiculelor prin intermediul simulatoarelor”.

Achizitia constă în realizarea unei biblioteci electronice care cuprinde un număr de 200 de km de trasee rutiere modelate digital, din Bucuresti si teritoriul național. Această bibliotecă va fi utilizată pentru evaluarea personalului cu privire la abilitatile de conducere a autovehiculelor prin intermediul simulatoarelor, se precizează în SEAP.

Conform datelor obținute de Bugetul.ro, Alexandru Octavian Grumaz s-a numărat printre cei 21 de fondatori ai Optoelectronica 2001.

Tot membri fondatori ai Optoelectronica 2001 au fost și Verestoy Attila, fost senator UDMR, decedat în 2018, poreclit de Corneliu Vadim Tudor „Drujba lui Dumnezeu” și „Kerestoy”, dar și Lanyi Szabolcs Ştefan, fost ministru al Cercetării.

Trebuie precizat și faptul că, în prezent, Optoelectronica 2001 este condusă de generalul Teodor Necşoiu, fostul şef al Institutului de Fizică Atomică Măgurele.

Generalul Alexandru Grumaz este consilierul lui Ludovic Orban pe probleme de apărare și fost prim-adjunct al Directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale în perioada 2001-2005.

Vezi și

Mugur Mihăescu, ieșire nervoasă: Până la sfârşitul pandemiei, vă rog frumos închideţi toate restaurantele, toate hotelurile, tot cateringul

Veste bună! Începutul lunii vine cu creșteri salariale. Cine sunt cei vizați de această măsură

Situație îngrijorătoare: Ce se întâmplă cu banii trimiși de românii din străinătate rudelor din țară

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare