sursa foto:  stirilekanald.ro

Turismul, afectat de structura anului școlar- Patronatele din turism cer prelungirea vacanței în septembrie!

Anul trecut, Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educației a modificat structura anului școlar cât și data la care elevii trebuie să se întoarcă la cursuri.

Cîmpeanu a devansat începerea anului școlar cu o săptămână, de la 11 septembrie la 18 septembrie ceea ce a avut ca efect industria turismului.

Patronatele din turism cer acum amânarea datei de începere a școlii până pe 18 septembrie în loc de 11 septembrie, așa cum era prevăzut în proiectul privind structura anului școlar viitor.

Reprezentanții patronatelor susțin că o săptămână de vacanță în plus le va permite tuturor să se bucure de vremea frumoasă și de tarifele speciale de pe litoral sau din stațiunile montane.

În același timp, industria este de părere că este mai importantă prelungirea vacanței în septembrie în locul introducerii unei vacanțe de o săptămână în octombrie.

Amintim că este în dezbatere publică structura anului școlar viitor, potrivit căreia cursurile ar urma să înceapă pe 11 septembrie și să se termine pe 21 iunie. În total, ar urma să fie 36 de săptămâni de școală, împărțite în module, notează RADOR.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare