sursa foto:  g4media.ro

Ultim moment! Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a numit pe premierul Florin Cîțu ministru interimar al Sănătății

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care l-a numit interimar la Ministerul Sănătății pe prim-ministrul Florin Cîțu.

 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a domnului Florin-Vasile Cîţu, prim-ministru, ca ministru al sănătăţii, interimar”, arată Administraţia Prezidenţială.

Premierul Florin Cîţu a trimis la Cotroceni miercuri documentele privind revocarea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii. La scurt timp, şeful statului a semnat decretul de revocare a acestuia. Şeful Guvernului îi propusese vicepremierului Dan Barna să preia interimar portofoliul.

În schimb, Dan Barna a afirmat că şi desemmnarea sa ca interimar la Ministerul Sănătăţii este tot o decizie  unilaterală.

„Este o altă decizie unilaterală luată fără consultarea USR-PLUS, fără consultarea mea şi e o decizie care confirmă din nou imaturitatea şi lipsa de înţelepciune politică. Am discutat cu preşedintele şi vom găsi o soluţie. Demisia din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu. O coaliţie de guvernare nu poate să funcţioneze decât dacă există respect”, a explicat Barna.

Liderul USR a adăugat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS. El a cerut o întâlnire de urgenţă a coaliţiei de guvernare miercuri sau joi pentru a avea un dialog responsabil cu Ludovic Orban şi Kelemen Hunor pentru retragerea încrederii lui Florin Cîţu, informează news.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare