Ultimă oră! Gabriela Firea anunță un proiect unic în țară, inaugurat miercuri! ‘Începând de azi, 1 iulie, când intră în vigoare’

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță un proiect unic în țară, inaugurat miercuri, 1 iulie.

Începând de azi, pentru fluidizarea traficului din Capitală, autobuzele pot circula pe linia de tramvai.

Proiect unic in tara inaugurat azi! Banda unica pe linia de tramvai. O noua masura pentru fluidizarea traficului din Capitala: autobuzele pot circula pe linia de tramvai. Ajung mai rapid la destinatie si elibereaza zona de carosabil.

Incepand de astazi, 1 iulie, cand intra in vigoare noul Cod Rutier, cu modificarile propuse de noi, lansam un proiect pe care ni-l dorim de ani de zile: autobuzele pot circula pe liniile de tramvai, la fel cum se intampla in multe Capitale din Europa, de exemplu Bruxelles.

Intr-o prima etapa, autobuzele de pe 3 linii intens circulate si cu un flux mare de calatori, vor putea circula pe linia de tramvai.

Autobuzele nu isi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai.

Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizand si statiile acestora.

Avantajele sunt notabile: timpul de calatorie se reduce cu 30%, la orele de varf, conform probelor efectuate de STB pe traseu.

Aceasta masura contribuie si la fluidizarea traficului rutier, iar calatorii pot schimba mijloacele de transport mult mai usor, statiile fiind comune.

Mai mult decat atat, in functie de rezultate, etapizat, vom extinde acest proiect si pe alte 6 linii, acolo unde trama stradala va permite.

• Modificările opririi în fiecare stație vor fi anunțate în toate stațiile de autobuz de pe tronsoanele care fac parte din proiect, iar personalul STB SA va fi prezent în aceste stații pentru a îndruma călătorii spre zonele corecte de așteptare, respectiv pe peroanele de tramvai.

• Autobuzele liniei 135 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Şos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piața Iancului (cu excepția pasajului Muncii, unde acestea vor circula prin pasaj), legand astfel cartierele Vitan-Dudesti, Baba Novac, Muncii, Vatra Luminoasa si Iancului.

• Autobuzele liniei 182 vor circula pe Bd. Iancu de Hunedoara şi Şos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Calea Dorobanți şi Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanți, pe sensul spre “Institutul Oncologic”, legand astfel cartierele Dorobanti, Piata Victoriei, Banu Manta – Grivita.

• Autobuzele liniei 330 vor circula pe Şos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Bd. Camil Ressu şi stația de tramvaie “Gheorghe Petraşcu”, de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legand astfel cartierele Dristor, Baba Novac si Vatra Luminoasa.

• Trasee viitoare: In etapa a doua, traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi si va circula pe Şoseaua Mihai Bravu, si pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot in aceasta etapa, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 si 10, pe Şoseaua Olteniței, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.

• Ulterior, in etapa a treia, se are in vedere introducerea circulatiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 si R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Soseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.
#Oxigen #FluidizareTrafic
#LuptaCuPoluarea
#PMB #STB #PentruOameni”, anunță Gabriela Firea.

Vezi și Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

Consilier din Guvernul Orban, implicat în afacerea abatoarelor germane. Influențele puterii politice în exportul de forță de muncă

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

Este posibil ca imaginea să conţină: cer şi în aer liber

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare