sursa foto:  playtech.ro

Uluitor! Marcel Ciolacu încalcă regulile în timpul epidemiei de coronavirus

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a fost fotografiat sâmbătă seară în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare socială, imaginile  au fost difuzate sâmbătă seară de Realitatea Plus.

După cum se observă din imagini, in total sunt 11 persoane la masă, fără să fie respectată nicio regulă de distanțare socială. Pot fi recunoscuți cu ușurință Marcel Ciolacu și fostul premier Mihai Tudose, care stau unul lângă altul.

Persoanele care stau la masă nu poartă mască, iar numărul persoanelor nu este cel pe care îl prevede Hotărârea de Guvern prin care s-a prelungit starea de alertă la nivel național. Este vorba de Hotărârea nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 945 din 14 octombrie 2020.

Potrivit art. 6, alin 5, este permisa „participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat sâmbătă seara, la Realitatea PLUS, că de fapt este vorba de o cu totul altă situație față de cum se poate presupune din fotografia în care Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile de protecție.

Lucian Romașcanu a explicat că și el a fost prezent la întâlnire și că persoanele care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt cele trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută exact în acele secunde în care au apropiat, pentru scurt timp, cele trei mese.

„Noi ne-am întâlnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (…) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele…”, a declarat Romașcanu, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS.

Purtătorul de cuvânt al PSD a relatat că situația a fost verificată și de echipajul de poliție chemat la restaurant, care nu a constatat o neregulă, pentru că, dacă ar fi fost, ar fi fost aplicată o sancțiune.

„Furnizorul acestei fotografii… a sunat la 112. (…) A venit un echipaj de poliție. (…) Atât timp cât a fost echipajul… Au venit, s-au lămurit. (…) Deci, dacă era de sancționat, ar fi fost sancțiune”, a mai explicat Lucian Romașcanu, în intervenția telefonică de la Realitatea PLUS.

El a mai spus și că regretă acest incident și că îndemnul pentru populație este să se respecte regulile de protecție date de autorități pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Întrebat despre exemplul încălcării normelor sanitare dat de cei care apar în această fotografie și de reacția în rândul populației, Lucian Romașcanu a răspuns: „Îmi pare rău că a apărut așa ceva, și îndemnul meu e să respecte regulile”, informează realitatea.net

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare