Un cioban din România a ajuns în topul datornicilor la stat: A fost condamnat la închisoare

Un cioban dintr-o comună gălățeană a ajuns printre cei mai datornici români din țară. Acesta a acumulat o datorie de două ori mai mare decât bugetul comunei în care locuiește. La nivel national, este pe locul 7 în topul restanțierilor la stat.

Ciobanul din comuna gălățeană Ghidigeni apare într-un top al marilor datornici având de plată 11.547.199 de lei la bugetul de stat și 852.215 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate.

Gălățeanul a ajuns în fruntea statisticilor realizate de ANAF din cauza unei escrocherii. În anul 2013, ciobanul a fost convins de un consătean să deschidă o firmă pe numele său, iar după ce a semnat documentele, ciobanul de 49 de ani a devenit proprietarul unei societăți care avea ca obiect de activitate comerțul cu animale.

Se pare că fără știința proprietarului din acte, cei care controlau activitatea firmei nu au plătit taxele și impozitele către stat, iar datoriile au crescut foarte mult.

De asemenea, în numele ciobanului ar fi fost făcute mai multe ilegalități care au dus la condamnarea acestuia la închisoare.

„El nu mai este în sat, a fost dus la închisoare. Este condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare din cauza activităților de la firma pe care a avut-o, o firmă care comercializa animale și în urma căreia au rămas niște datorii foarte mari. De aceea apare el ca mare datornic la ANAF”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Ciobanul a aflat despre aceste datorii uriașe în anul 2016 atunci când a primit o înștiințare de la ANAF.

În același fel ar fi fost păcăliți și alți locuitori ai comunei gălățene. În total sunt aproximativ 50 de persoane care au rămas cu datorii după ce firmele în care figurau ca acționari nu au plătit taxele către stat, deși comunitatea este una dintre cele mai sărace din județ, sute de persoane trăind din ajutoare sociale.

„În prezent, avem între 400 și 500 de asistați social iar bugetul anual al comunei este în jur de șase milioane de lei. Practic, ciobanul a strâns datorii care sunt de două ori cât bugetul nostru. Mai sunt și alte persoane în situații asemănătoare. Nu au avut datorii atât de mari dar oamenii au fost nevoiți să le plătească. Unii le-au plătit, alții încă plătesc lunar”, a precizat primarul comunei Ghidigeni, Eugen Tăbăcaru.

Localnicii din comuna gălățeană Ghidigeni în frunte cu ciobanul care a acumulat o datorie de peste 12 milioane de lei, ar putea beneficia de o amnistie fiscal, după ce oficialii guvernamentali au anunțat că iau în calcul ștergerea debitelor pentru persoanele fizice care aveau datorii la 31 decembrie 2017.

Vezi și Klaus Iohannis a promulgat legea: Riscaţi închisoarea dacă le faceţi asta vecinilor

Totul a fost confirmat din interiorul Ministerului Muncii: Când vor primi 1 000 de euro firmele care angajează un intern

EXCLUSIV! Ministerul condus de Olguța Vasilescu reacționează, după ce un medic a făcut praf Guvernul! Ordonanța de Urgență adoptată de Executiv

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare