sursa foto:  jurnalulolteniei.ro

Un fost șef din Poliție, turnat de un alt polițist! E acuzat că lua taxă de protecție de la interlopi, dar și de trafic și consum de droguri

Șeful IPJ Cluj, Mircea Rus, a fost destituit la începutul lunii septembrie. Într-un denunț depus împotriva sa, Mircea Rus este acuzat că ar fi perceput taxe de protecție de la interlopii clujeni, dar și de trafic și consum de droguri.

De altfel, surse din Poliția Cluj au dezvăluit, pentru gazetadecluj.ro, că motivul destituiri sale a fost afilierea la interlopii din zonă.

În 2020, pe numele șefului IPJ Cluj a fost depusă o plângere venită din partea „unui oficial cu grade care lucrase în poliția clujeană”.

Procurorii anticorupție din Cluj care nu au găsit nimic în neregulă cu activitatea fostului șef IPJ Cluj: apartamentele, taxele de protecție percepute de la patronii localurilor din oraș, apartamentele cumpărate cu banii respectivi, dosarele mușamalizate, etc, au rămas invizibile pentru procurorii DNA Cluj care au clasat acuzațiile aduse împotriva lui Mircea Rus. Însă, un judecător de la Tribunalul Cluj a considerat că DNA Cluj a făcut o treabă de mântuială și a retrimis dosarul pentru ca cercetarea penală să fie refăcută, scrie sursa citată.

Mircea Rus este acuzat că ar fi dus o viață dublă: în timpul serviciului – șeful unei instituții care urmărește infractorii, iar în timpul liber un chefliu, consumator de alcool și droguri, înconjurat de interlopii din zonă, care percepea taxe de protecție.

După ce DNA Cluj a dispus clasarea plângerii, denunțătorul s-a adresat instanței, pentru a contesta soluția de clasare emisă de procurorul Gabriela Iancu.

Dosarul a fost judecat de Liana Cociș, care a dispus desființarea soluției de clasare, refacerea cercetării și investigarea celorlalte capete de acuzare din plângere.

În denunț, Mircea Rus este acuzat de trafic și consum de droguri, constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu. Informațiile sunt furnizate de mai mulți polițiști clujeni și de „persoane din mediul interlop cărora susnumitul ( n.r.- Mircea Rus) le-ar fi impus plata unor taxe de protecție”, arată denunțul.

Fostul șef al IPJ Cluj este acuzat că în perioada în care ocupa funcția de șef al Biroului de Investigații Criminale din Poliția Municipală Cluj Napoca îi trimitea pe interlopii clujeni care erau protejații lui să provoace scandaluri în localurile din oraș. Rezultatul scontat era de a-i face pe clienți să nu mai frecventeze barurile respective și pe patroni să caute protecție. Iar protecția venea din parte lui Rus în schimbul unei taxe care era de aproximativ 800 euro/lună.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare