sursa foto:  gazetadecluj.ro

Un medic din Timișoara a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus

Un medic la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, a fost confirmat pozitiv cu noul COVID-19. Femeia se simte bine și a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. În acest caz a început o anchetă epidemiologică.

Medicul în vârstă de 31 de ani stătea acasă de 6 zile, prezentând febră și tuse, a declarat pentru MEDIAFAX Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

„A fost confirmată ieri (miercuri – n.r.). Este o doctoriță de-a noastră care stătea acasă de șase zile și care a dezvoltat febră și tuse. Deși nu corespundea definiției de caz, am insistat cât se poate de serios să fie testată. Rezultatul a fost pozitiv. Noi acum facem anchetă epidemiologică. Am stabilit deja care sunt contacții apropiați ai ei, care pleacă în autoizolare. Cei care devin simptomatici vor fi testați conform ghidurilor actuale”, a declarat Constantin Luca.

Acesta a adăugat că starea medicului este bună și a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Video: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare