sursa foto:  focuspress.ro

Un nou avertisment al medicului Radu Țincu: ‘Este posibil ca persoanele vaccinate să dezvolte forme care să fie simptomatice de COVID-19 cu variantele Delta’

Radu Țincu, medic specialist ATI Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, atrage atenția cu privire la noile variante virale de coronavirus, care sunt mai agresive din punct de vedere al rezistenței la anticorpi.

 

 

 

Medicul Radu Țincu precizează că o persoană vaccinată nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi, cu Delta.

 

„Faptul că noile variante virale sunt mai agresive din punct de vedere al rezistenței la anticorpi, știm asta, adică nu mai avem aceeași eficiență a vaccinului așa cum a fost dezvoltat pentru variantele inițiale când a apărut coronavirusul. Din această perspectivă, este clar că în următoarea perioadă vom asista la pacienți care, chiar dacă sunt vaccinați, este posibil să dezvolte forme care să fie simptomatice de COVID-19 cu variantele Delta”, a afirmat medicul.

 

El a comentat și știrea potrivit căreia Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor a recomandat testarea persoanelor vaccinate în cazul expunerii la virus, chiar dacă acestea sunt asimptomatice, pentru că ar putea transporta „cantități mari” de încărcătură virală. Radu Țincu spune că exprimarea „cantități mari” nu este una științifică și că agenția americană ar trebui să indice și niște valori.

 

„În primul rând, această testare de care spui ar trebui să țină cont de incidența de circulație a bolii în comunitate. Este clar că dacă avem o incidență scăzută asta înseamnă că virusul nu circulă și n-are rost să testezi și vaccinații pentru că, oricât de mult am vrea să credem că un vaccinat este identic cu un nevaccinat, lucrul acesta nu se întâmplă. De ce? Din două motive – un vaccinat nu va dezvolta forme severe de COVID-19 chiar și cu variantele noi, cu Delta, și în al doilea rând trebuie să ne gândim când devine o persoană infectată contagioasă pentru ceilalți”, a adăugat Radu Țincu, conform b1tv.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare