Un nou mesaj din partea polițiștilor, pentru Kelemen Hunor: ‘Nu e prima dată când o ia pe ulei. Vrea să semene vrajbă între polițiști și profesori. O face mișelește, manipulator, josnic, înrăind lumea cu afirmații false’

Vicepremierul Kelemen Hunor a făcut o comparație între salariile polițiștilor și cele ale profesorilor, ironizându-i pe polițiștii din mediul rural, despre care a spus că sunt expuși la risc la cârciumă, când stau de vorbă cu oamenii din sat.

După mesajul SNPPC, a venit rândul Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” să reacționeze. Polițiștii de la SPRD susțin că Hunor vrea să „semene vrajbă între polițiști și profesori”.

Nu e prima dată când Kelemen Hunor o ia pe ulei, este un personaj politic destul de prolific în materie. Altminteri o prezență pe cât de ștearsă pe atât de pervesă, având drept singur scop accesul la butoanele puterii. Un model de personaj politic total ”nefrecventabil” – ca să folosim terminologia la modă – despre care manualele de istorie nu știu dacă vor avea ceva de zis, măcar la indici onomastici. Aere de individ ușor spilcuit, dar care nu degajă decât a spray de intelectual dobândit la promoție de duzină…

E clar pentru toată lumea că nici o calitate personală/profesională nu l-ar fi adus în fruntea țării, ocupând înalte demnități publice, fără sforile trase peste slăbiciunile întregii clase politice.

Dar uite că, ajuns ditai vicepremier – urmare a unui troc la care nu poți privi decît cu silă și dezgust – individul simte nevoia să mai pună niște vreascuri în pălălaia dezbinării sociale, cauzate de Legea 153/2017, cică a salarizării unitare! Acea mare păcăleală care a creat adânci discrepanțe sociale, discriminări profunde, o divizare clară a societățiții între privilegiați (demnitari și tot felul de aleși, magistrați și medici) și restul (…ulimea!)

Acum vrea el, Kelemen, să semene vrajbă între polițiști și profesori – pe sloganul ”dezbină și stăpânește”-, insuflându-le acestora din urmă din propriul venin pe care îl tot mestecă înlăuntrul său față de oamenii în uniforma statului. A găsit vremea să-l scuipe!

O face mișelește, manipulator, josnic, înrăind lumea cu afirmații false, care – odată ieșite din gura unui vicepremier – sunt impardonabile!

În rândul polițiștilor avem o mulțime de agenți cu studii superioare și nu știu dacă există vreunul care să prindă 7000 de lei salariu, nici măcar brut! Această sumă nu o ating nici măcar ofițerii, o găsești la cei cu funcții de conducere… La început de carieră, polițiștii-ofițeri abia se pot compara cu profesorul debutant, ambii cu facultate dar cu atribuții și respectiv drepturi diferite. Unul dintre cei doi nu are trei luni vacanțe pe an, nu termină programul la amiază, nici vreme deplină pentru sine și duce o existență LIPSITĂ de drepturi cetățenești elementare (dreptul la grevă, afaceri, politică, exprimare în public)!

Aceste privațiuni trebuie – încă nu sunt pe deplin! – să se regăsească într-un sistem compensatoriu.

Avem probleme în domeniul educației pentru că voi, cei care ați condus destinele acestei țări vreme de trei decenii, ați scos/mutilat/volatilizat din curriculum școlar tocmai disciplinele care asigură EDUCAȚIE. Și asta, pentru că nu i-ați înțeles utilitatea.

P.S. Polițiștii nu desfășoară activități doar la cârciumă, domnule vicepremier, nu sunt politicieni”, este mesajul SPRD.

Ce a declarat Hunor

„Cariera dascălilor trebuie foarte, foarte bine gândită. Nu poţi să subfinanţezi educaţia, sigur, nu poţi să creşti de la o zi la alta, dar dacă suntem conştienţi de provocările societăţii actuale şi de viitor, atunci trebuie să plăteşti profesorul, trebuie să plăteşti învăţătorul. Asta nu spun că e primul lucru, fiindcă sunt multe lucruri care trebuie făcute în acelaşi timp, dar nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”, a spus, la Euronews România, viceprim-ministrul.

Prima reacție din Poliție, după atacul lui Kelemen Hunor:

Într-o declarație făcută în cursul serii de ieri, 5 iulie, preluată pe larg în presă și în mediile de informare on-line, vicepremierul României, Kelemen Hunor, totodată și preşedinte al UDMR, ,,formațiune politică” din cadrul actualei coaliții aflate la guvernare, afirmă că nu simte că trăieşte în România educată.

Aici are dreptate dl. K.H (deși, suntem convinși, l-a luat gura pe dinainte): rezultatele dezastruoase ale politicilor în domeniul educației naționale, politici decise de TOATE partidele care s-au succedat la putere, în ultimii ani, sunt reconfirmate inclusiv de examenul de bacalaureat din acest an, care indică EXACERBAREA ANALFABETISMULUI! Deci, vorbim, practic, din nefericire, de o Românie needucată! Adică, se cam alege praful de marele concept strategic în domeniul Învățământului, lansat de ,,number one”, în preludiul celui de-al doilea mandat!

Revenim la dl. vicepremier pentru…nimic (așa rezultă din prezentarea oficială de pe site-ul Guvernului, că nu coordonează niciun minister) și ne exprimăm INDIGNAREA PROFUNDĂ și DISPREȚUL TOTAL față de una dintre aserțiunile acestuia, făcută în interviul de ieri seară, despre salariul imens al unui polițist, în comparație cu cel al unui dascăl (redăm, cu ghilimele, o parte din minciună): „(…) Nu trăim în România educată. Sper că copiii (sic! n.n.) mei şi nepoţii mei vor trăi într-o România şi mai educată (…) nu poţi să dai pentru un profesor care intră după facultate în şcoală 2.800-2.900-3.000 de lei. Cum să stea ăla, într-o comunitate mai mică, în faţa poliţistului, care are 7-8.000 de lei? Nu spun că trebuie să iei de la poliţist, dar… aţi văzut, poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat. E un risc enorm de mare. Am generalizat şi eu şi nu e aşa, dar dascălul trebuie plătit bine, dacă vrei să rămână”.

Trecem peste exprimarea vulgară, de mahala, a dlui vicepremier, și ne întrebăm: cum poate să exagereze într-un asemenea hal?? Ce-l mână pe el în luptă? Aaaa, ne-am prins: se dă bine pe lângă corpul didactic și pregătește terenul pentru niște ,,electorate salariale” de toamnă…de exemplu. Ca drept la replică, în spiritul adevărului, dar și în semn de respect pentru dascăli și pentru orice alt salariat din România, postăm un fluturaș de salariu al unui polițist, care își riscă viața, zi de zi, în misiuni, pentru liniștea tuturor, inclusiv a aleșilor neamului.Ne bucură interesul guvernanților pentru Sănătate și Educație, dar le resolicităm să se aplece cu mare atenție și pe zona de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, până nu va fi prea târziu. Salariile polițiștilor încep de la nivelul salariului minim brut pe țară, majoritatea având de la 2.000 la max. 4.000 lei; excepțiile, în sensul menționat de vicepremier, sunt prea puține, comparativ cu numărul angajaților din sistem, ele vizând funcțiile de conducere, de pe unele paliere, și nu funcțiile de execuție.

Cât despre mențiunea privind prezența polițistului la cârciumi, îi sugerăm vicepremierului să se informeze, de la MAI, despre zecile de polițiști uciși în misiune, ultragiați, atacați cu topoare, bâte, sticle etc., de tot felul de indivizi și de interlopi, unii dintre ei conectați chiar la sistemul politic, indiferent de culorile logoului acestuia.

Atenție, domnilor politicieni, la declarațiile aberante, care conduc la segregarea societății românești și a categoriilor profesionale!

Mai bine aplicați Legea salarizării pentru toți angajații! Fără favoritisme!”, a transmis SNPPC.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare