sursa foto:  Adevarul financiar

Un român a dat lovitura! Afacerea la care nu s-ar fi gândit nimeni îi aduce mii de euro

Un bărbat din Alba a dat lovitura după ce s-a hotărât să-și facă o afacere în domeniul agriculturii la care nimeni nu s-a gândit până acum. Profitul nu a întârziat să apară.

Bărbatul din Alba se laudă cu profitul pe care îl face în urma afacerii cu aluni. La început, acesta a investit 36.000 de euro în afacere, urmând ca, mai târziu, să reușească să vândă fructele lanțurilor de supermarket-uri.

„Am aluni pe o suprafață de șase hectare și mă voi extinde pe încă patru. Afacerea am început-o de cinci ani. Plantarea se face toamna sau primăvara, alunul se cumpără cu 15-20 lei firul.

Eu am mizat pe o plantație intensivă de aluni, iar per hectar a fost necesară o investiție de circa 6.000 de euro, fără teren. Cu arat, discuit, frezat, făcut găuri, plantat, pus îngrășăminte de animale, absolut tot ce este necesar. După patru ani începe să facă alune, iar cu producția din al șaselea an îți scoți investiția”, a spus Bogdan Ciprian, citat de ziarulunirea.ro

Potrivit bărbatului, afacerea cu alune îi aduce un profit de 8.000 de euro.

„Întreținerea în anii în care nu e pe rod nu este mare. Kilogramul de alune se vinde, în medie, la 20 de lei, dar poate ajunge și la 10 euro. Este una dintre cele mai profitabile afaceri în agricultură, dar în timp. Începutul e foarte greu, în toate domeniile, și întreținerea plantației la fel. Primii cinci ani ai plantației sunt foarte grei pentru că nu câștigi foarte mult, dar investești’, a mai spus Bogdan Ciprian.

„Alunele se vând foarte rapid, sunt băgate la bursă. Câte ai, atâtea vinzi. Turcii fac prețul, fiind cei mai mari producători, iar în Italia soiul pe care îl am eu îl cumpără direct”, a adăugat Bogdan Ciprian.

Citește și:

Ieri a intrat în vigoare! La ce au interzis FARMACIILE-Pot încasa amenzi de până la 100.000 de lei

Realitatea TV nu este singura televiziune cu datorii! Suma uriașă pe care o datorează PRO TV statului român

Cine este, de fapt, Marian „Ceaușescu”, celebrul protestatar #Rezist care l-a apostrofat pe Valer Dorneanu – I s-a adus aceeași acuzație ca lui Nicolae Ceaușescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare