sursa foto:  captură youtube.com

Cine este, de fapt, Marian „Ceaușescu”, celebrul protestatar #Rezist care l-a apostrofat pe Valer Dorneanu – I s-a adus aceeași acuzație ca lui Nicolae Ceaușescu

Sâmbătă seara, un grup de protestatari #Rezist s-au întâlnit cu președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, în timp ce acesta din urmă se pregătea să intre în scara blocului unde locuia.

Printre manifestanți s-au aflat și Cristian Dide și celebrul Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept „Ceaușeascu”, pentru modul în care îl imita pe fostul dictator.

Bugetul.ro vă prezintă informații mai puțin cunoscute despre Marian „Ceaușescu”. În vârstă de 50 de ani, Marian Moroșanu a fost unul dintre tinerii care au luptat la Revoluție, participând activ și la Mineriadă. Din cauza loviturilor primite la Mineriadă, acesta susține că a rămas cu un handicap.

El a fost arestat la Mineriada din 13-15 iunie 1990 și acuzat, la fel ca dictatorul Nicolae Ceaușescu în ’89, de subminarea economiei naționale, informa presa din România, în 2015. În cele din urmă, Tivilic a fost eliberat.

„Când am intrat în greva foamei la Jilava, mi-au arătat acuzaţiile şi mandatul de arestare. Încadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei naţionale. Pe spatele mandatului scria: «A nu fi lăsat liber. Reprezintă un foarte mare pericol social» Ulterior, încadrarea a fost schimbată în infracţiune de ultraj, de distrugere şi de pătrundere frauduloasă într-o instituţie publică. Ulterior am fost judecat în stare de libertate şi condamnat la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare”, preciza „Ceauşescu”, pentru Ziarul Ring.

Despre Tivilic, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu dezvăluia că a fost „primul tânăr care a intrat în Comitetul Central, deschizând practic porțile clădirii pentru alungarea lui Ceaușescu”.

Vezi și SURSE! Când va fi demisă Viorica Dăncilă din funcția de premier – Moment fatidic pentru Liviu Dragnea

Neașteptat! Ce pensie are Nina Iliescu

Imensă surpriză! Unde ar fi lucrat părinții Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea – De aici s-au și pensionat

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare