sursa foto:  weser-kurier.de

Uniunea Europeană eliberează o nouă tranşă, de 1,5 miliarde de euro, din ajutorul pentru Ucraina

1,5 miliarde de euro ajung în Ucraina, din pachetul de 18 miliarde oferit de Uniunea Europeană pentru a plăti salariile şi pensiile şi să menţină funcţionale serviciile publice pe timp de război.

 

 

Odată cu această nouă plată, UE a transferat Ucrainei 13,5 miliarde de euro din ajutorul financiar promis pentru anul acesta.

„Angajamentul nostru de a sprijini Ucraina este neclintit şi vom continua să ne jucăm rolul pentru a construi o ţară modernă şi prosperă”, a indicat într-un comunicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Noua tranşă de ajutor financiar european va permite Ucrainei plata în continuare a salariilor şi pensiilor şi menţinerea în stare de funcţionare a serviciilor publice, inclusiv şcoli, spitale şi spaţii locative pentru persoanele care au fost nevoite să-şi abandoneze locuinţele din cauza războiului cu Rusia, precum şi reconstruirea infrastructurilor bombardate.

În plus faţă de pachetul de 18 miliarde de euro pentru anul acesta, Comisia Europeană a propus un ajutor financiar suplimentar pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro pentru perioada 2024-2027, care însă necesită negocieri cu cele 27 de state membre ale UE şi aprobarea acestora, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare