sursa foto:  hotnews.ro

USR aruncă vina pe PSD-ALDE! ‘România va avea nevoie de multă voință politică pentru a repara răul…’

USR a transmis, marți, că raportul MCV este „rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE”. Partidul consideră că o măsură benefică pentru România, în contextul regresului semnalat de UE în ceea ce privește corupția, este proiectul USR privind desființarea Secției Speciale.

USR a transmis, marți, că raportul MCV este „rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE”. Partidul consideră că o măsură benefică pentru România, în contextul regresului semnalat de UE în ceea ce privește corupția, este proiectul USR privind desființarea Secției Speciale.

Partidul consideră că o măsură imporantă, pentru rezolvarea problemei, ar fi proiectul USR pentru desființarea SIICJ.

„Un prim pas în această direcție ar trebui să-l constituie adoptarea proiectului de lege depus de USR pentru desființarea Secției speciale. Din păcate pentru români, deputații PSD au dovedit astăzi, în aceeași zi în care Comisia Europeană publica devastatorul raport MCV, că nu au înțeles nimic. Deputații PSD au votat, în Comisia juridică a Camerei, respingerea proiectului USR, în timp ce reprezentanții UDMR, ALDE și Pro România au absentat de la vot, chiar dacă participaseră până atunci la ședință.”, se mai arată liderii Uniunii.

USR transmite că nu va lăsa PSD și „aliații săi de ieri și de azi” să acționeze „nestingheriți”.

„PSD și aliații săi de ieri și de azi au împins România la marginea Europei și au vrut să scape de monitorizarea Comisiei Europene pentru a putea face ce vor, nestingheriți, în țară. Nu îi vom lăsa însă. Îi vom combate la fiecare pas în Parlament, iar la Bruxelles, eurodeputații USR PLUS vor milita pentru ca Mecanismul de Cooperare și Verificare să fie extins, astfel încât să avem un mecanism orizontal, aplicabil tuturor statelor membre și orice derapaj față de statul de drept să fie sancționat.”, a conchis formațiunea.

Totodată, președintele formațiunii, Dan Barna, chestionat despre acest subiect, a spus: „Va fi o provocare cum reparăm Justiția și cum o respectăm, de aceea este punctul 1 în propunerea noastră de acord politic, respectarea și conformarea cu observațiile MCV, pentru că într-adevăr, lucrurile au mers din prost în mai prost, de câțiva ani, în acest domeniu.”

Experții europeni constată, în cadrul MCV, că este remarcat un „ușor regres” în privința luptei împotriva corupției, deși bilanțul realizărilor DNA și ICCJ din primele 6 luni ale lui 2019 este unul pozitiv. În raport se mai menționează că noua conducere a ICCJ trebuie să păstreze profesionalismul.

Sorina Matei o dă în vileag pe Laura Codruța Kovesi! Mesajul primit de la fosta șefă DNA

Andrei Caramitru acuză că USR-ul a fost trădat! Lovitura încasată de la #Rezist

În miez de noapte, Sorina Matei anunță un cutremur pe scena politică! Dan Barna ar putea să facă pușcărie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare