sursa foto:  ecopolitic.ro

USR dă sfaturi de guvernare liberalilor în plină criză de coronavirus: ‘Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele’

USR a precizat că Guvernul trebuie să gestioneze cu înţelepciune prerogativele pe care le capătă prin instituirea stării de urgenţă.

„Guvernul trebuie să gestioneze cu înţelepciune prerogativele pe care le capătă prin instituirea stării de urgenţă. Prioritatea numărul 1 este limitarea efectelor crizei de sănătate publică, iar toate eforturile trebuie îndreptate în acea direcţie. De asemenea, aşteptăm din partea Guvernului planul de măsuri economice menite să limiteze efectele crizei asupra locurilor de muncă, bugetelor publice şi companiilor”, arată USR, într-o postare pe Facebook.

Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice, a apreciat că starea de urgenţă ar fi trebuit decretată în urmă cu mai multe zile.

„Eu cred că ar fi trebuit chiar în urmă cu câteva zile să fi fost decretată starea de urgenţă. Dacă nu exista acea bâlbâială iresponsabilă din Parlament cu retragerea lui Cîţu aveam deja guvern de pe atunci, cu puteri depline. S-au pierdut câteva zile”, a arătat el, într-o declaraţie pentru AGERPRES.

Stelian Ion a subliniat că în cadrul stării de urgenţă vor trebui luate măsuri de limitare de activităţi, dar că acestea vor trebui coroborate cu măsuri de susţinere a firmelor. De asemenea, a arătat că toţi angajaţii în cazul cărora este posibil acest lucru vor trebui să lucreze de la domiciliu.

„Trebuie luate măsuri de diminuare a activităţii pe anumite sectoare şi, în paralel, de susţinere a acelor firme, ca să nu intre în faliment. Firmele trebuie să reziste. (…) Alte măsuri care trebuie luate urgent sunt acelea legate de achiziţionarea de echipamente, de materiale medicale. Este o întreagă discuţie acum, pentru că parlamentarii şi-au făcut testele pentru depistarea infecţiei cu coronavirus, în timp ce foarte mulţi oameni solicită să îşi facă testele şi nu reuşesc. Trebuie să avem foarte multe teste, trebuie să fie dotate cabinetele de medicină de familie cu echipamente. Lipsesc dotări şi din unele spitale şi lucrul acesta trebuie rezolvat urgent. Trebuie înţeles şi faptul că nu poate fi testat oricine, la orice suspiciune (…) dar lipsa acestor teste face aproape imposibilă monitorizarea tuturor cazurilor”, a declarat deputatul USR.

Stelian Ion s-a autoizolat la domiciliu, după ce pe 3 martie, cu ocazia audierii ministrului Justiţiei, a dat mâna cu senatorul Vergil Chiţac, depistat cu coronavirus, conform Agerpres.ro

Vezi și:

Omenirea în prag de recesiune globală. ‘Coronacriza’ pune pe butuci mii de companii

Un gigant bancar impune noi reguli! Toți clienții vor fi obligați să le respecte

EXCLUSIV Situație fără precedent în România, din cauza coronavirusului! Gigantul LIDL le spune stop clienților

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare