sursa foto:  ecoprofit.ro

Vă aşteptaţi? Pe ce loc se află România în topul maşinilor de lux?

Surprinzător sau nu, în acest moment, Europa rămâne cea mai mare piata de desfacere pentru automobilele premium, potrivit Jato Dynamics, companie de analiza si statistica din Marea Britanie. Piata de masini de lux a depasit 2.1 milioane de unitati, iar pe locul doi se plaseaza China, care au avut in acest an o crestere fulminanta, ajungand la 1.2 milioane de masini premium.

Acest fapt pozitioneaza Europa pe primul loc pe piata de masini de lux, in principal datorita producatorilor germani: Mercedez si BMW, scrie carzone.ro.

Suedia se află pe locul 1 în Europa la acest capitol. Iar acesta este un fapt oarecum normal, dat fiind faptul ca tocmai producatorul lor de top este unul premium: Volvo.  Insa, in acelasi timp, masinile excentrice precum Ferrari sau Lamborghini incep sa creasca in ceea ce priveste vanzarile, din ce in ce mai mult.

A doua tara in ceea ce priveste nivelul de masini premium este Luxemburg. Potrivit statisticilor, Luxemburgul este tara cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa, asa incat acest lucru se justifica perfect. Ponderea de masini extrem de scumpe pe piata din Luxemburg depaseste cu mult 30%. Alte tari, precum: Marea Britanie, Germania si Norvegia raporteaza si ele procentaje extrem de crescute in ceea ce priveste nivelul de penetratie a masinilor de lux, potrivit stirilekanald.ro.

Intre 20% – 30% se situeaza Belgia, Cipru, Finlanda, Olanda dar si Portugalia.

Vezi şi Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

Unde se situează România la acest capitol

Romania are un nivel de penetratie a masinilor de lux de aproximativ 11%, fiind pe locul 26 din cele 52 de tari prezente in clasament *(clasamentul contine si cateva tari din afara Europei). Pozitia nu este deloc slaba daca tinem cont de faptul ca ponderea de masini de lux in Romania depaseste Canada sau

Danemarca si daca raportam veniturile romanilor la cele ale danezilor sau canadienilor.

In primele 8 luni ale acestui an au fost inregistrare in Romania peste 7000 de masini de lux. Dintre acestea, cele mai vandute au fost automobilele Mercedez Benz, cu peste 2700 de exemplare. Pe locul doi se afla BMW cu 1762 exemplare si Audi cu 1167 de unitati.

Aceste masini predomina la noi, deoarece au piese auto ieftine si de calitate, iar atunci cand necesita reparatii, romanii nu scot foarte multi bani din buzunare pentru a le cumpara.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.