Veste bună anunțată de ministrul Economiei: ‘Dacă nu se vor ocupa toate aceste locuri vom prelungi cu încă o săptămână, până se ocupă toate cele 50.000’

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că s-ar putea prelungi cu încă o săptămână durata înscrierilor pentru schema de acordarea de micro-granturi în valoare de 2.000 de euro pentru IMM-urile care nu au salariați.

 

 

 

„Luni a fost dat drumul la prima schemă, schema de micro-granturi de 2.000 de euro (…) pentru IMM-urile care nu au salariaţi. Până la această oră sunt înscrise 14.328 de microîntreprinderi, de IMM-uri. Dintr-un total de maxim 50.000 avem un buget de 100 de milioane de euro pentru această schemă, practic 50.000 de companii. Apelul se închide în mod normal vineri, 16. Dacă nu se vor ocupa toate aceste locuri îl vom prelungi cu încă o săptămână, până se ocupă toate cele 50.000”, a declarat Virgil Popescu, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, la solicitarea premierului.

 

 

 

 

El a adăugat că, totodată, săptămâna viitoare urmează să fie lansată schema de capital de lucru pentru IIM-uri.

 

 

 

 

” Săptămâna viitoare ne dorim să dăm drumul la capital de lucru. Vă spun sincer: mi-aş fi dorit să dăm drumul la schema de investiţii înainte, dar mai sunt nişte reglaje de făcut la schema de investiţii. Săptămâna viitoare nu vom mai aştepta, vom începe cu schema de capital de lucru, după care încă o săptămână, schema de de investiţii. Practic, până la sfârşitul lunii octombrie vom avea toate schemele, toate schemele funcţionale date drumul. Pentru investiţii vom avea apel deschis 30 de zile pentru depunere de proiecte, după care va fi evaluarea. Principiul primul venit, primul servit este doar la schema 1 şi la schema 2″, a spus Popescu, informează agerpres.ro.

Citește și:

Codul Muncii are parte de modificări! Ministrul Violeta Alexandru a făcut anunțul

Vești proaste pentru anumiți pensionari! Veți rămâne fără pensie

Andi Manciu, linie directă către Klaus Iohannis! Legătura consilierului lui Ludovic Orban cu Cotroceniul

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare