sursa foto:  cotidianul.ro

Andi Manciu, linie directă către Klaus Iohannis! Legătura consilierului lui Ludovic Orban cu Cotroceniul

Andi Manciu, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Ludovic Orban și unul dintre principalii comunicatori ai Grupului de Comunicare Strategică, nu are diplomă de licență. Acesta este conectat direct la președintele Klaus Iohannis, prin soția sa, Narcisa. Potrivit declarației de avere completate de Andi Manciu, ce a fost verificată de Bugetul.ro, Narcisa Manciu este consilier în cadrul Administrației Prezidențiale.

S-a aflat că Manciu nu deține diplomă de licență

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a dezvăluit, în cadrul unui editorial pentru Spotmedia.ro, că Andi Manciu, șeful Grupului de Comunicare Strategică și consilierul lui Ludovic Orban și-ar fi falsificat diploma de licență.

Dogioiu spune că Manciu nu are diplomă de licență, deși, potrivit CV-ului lui Manciu, acesta ar fi absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA.

Așa descoperea poate dl Orban că al său consilier de stat, Andi Manciu, pe care l-a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, care scrie cele mai sensibile OUG ale Guvernului și are deja un loc eligibil pentru viitorul Parlament, este o persoana fără diplomă de licență”, a scris jurnalista.

SNSPA a confirmat că Manciu nu a absolvit

Domnul Eduard Andi Manciu a fost înmatriculat la Facultatea de Ştiinţe Politice, specializarea ştiinţe politice promoţia 2004-2008, dar nu a absolvit studiile universitare de licenţă”, a precizat SNSPA, pentru Știripesurse.ro.

Reacția lui Andi Manciu

E o bazaconie. Nu am avut nicio discuție despre vreo posibilă candidatură și, implicit, e o invenție ideea unei poziții eligibile pe liste. În privința studiilor am menționat în CV că am urmat cursurile universitare și nu am declarat că sunt până la acest moment licențiat, întrucât acest lucru ar fi contrar situației de fapt”, a declarat, pentru Știripesurse.ro, Andi Manciu.

Ce spune LEGEA

Conform Art. 386 din OUG nr. 57/2019, funcțiile publice se împart în 3 clase, definite în raport cu nivelul studiilor necesare ocupării funcției publice, după cum urmează:

a) clasa I cuprinde funcțiile publice pentru a căror ocupare se cer studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă;
b) clasa a II-a cuprinde funcțiile publice pentru a căror ocupare se cer studii superioare de scurtă durată, absolvite cu diplomă, în perioada anterioară aplicării celor trei cicluri tip Bologna;
c) clasa a III-a cuprinde funcțiile publice pentru a căror ocupare se cer studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat.

Mai mult, potrivit alin. (1) din Art. 392 din OUG nr. 57/2019, „sunt funcționari publici de execuție din clasa I persoanele numite în următoarele funcții publice generale: consilier, consilier juridic, auditor, expert, inspector, consilier achiziții publice, precum și în funcțiile publice specifice asimilate acestora”.

Așadar, Andi Manciu face parte din clasa I a funcționarilor publici, unde se cer studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

În această dimineață, Bugetul.ro i-a trimis un SMS premierului Ludovic Orban, în cadrul căruia l-am întrebat dacă îl va demite pe Andi Manciu, după dezvăluirile din presă. Până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

Totodată, am întrebat la Secretariatul General al Guvernului dacă o persoană care nu a absolvit facultatea și nu deține o diplomă de licență poate să fie consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Ni s-a spus că nu ni se poate da un răspuns telefonic și că trebuie să așteptăm să ni se răspundă la solicitarea scrisă făcută ieri.

Vezi și

Digitalizarea instituțiilor statului, un vis care a costat România miliarde de euro. Cum a dat lovitura Sebastian Ghiță

Un fost șef SPP, îndemn pentru români: ‘Să-i alungăm pe lași, veniți la Parascheva, veniți cu toți la Iași!’

EXCLUSIV A apărut primul ‘Baron’ USR! E scandal în partidul condus de Barna (surse)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare